Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Citrus suissa

Citrus suissa är en läskande, svalkande och exotisk drink. Apelsin, citron och Campari är en utmärkt kombination och kommer att bli en höjdare på grillfesten.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala hälften av apelsinerna och hälften av citronerna med kniv.
  2. Tvätta resten apelsin och resten citron väl under ljummet vatten.
  3. Skär frukterna i bitar. Ta bort kärnorna.
  4. Mixa dem tills de är grovhackade.
  5. Blanda med drickfärdig apelsinjuice och florsocker. Häll lite Campari i botten på varje glas, häll i apelsinröran och några iskuber.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Tips

Om man vill servera drinken alkoholfri byter man ut Camparin mot Schweppes Russian.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 citroner
  • 2 apelsiner
  • 8 dl apelsinjuice
  • 2 dl florsocker
  • Campari
  • isbitar
Lägg till i inköpslistan