Gul potatis- och purjolökssoppa med kokos | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gul potatis- och purjolökssoppa med kokos

Mättande, varm och god är den här soligt gula soppan med potatis, kokosmjölk och curry. Fräs potatisen med purjolök och curry och häll sedan över kokosmjölken. Låt soppan koka ihop och servera den med rostad kokos på toppen.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 2, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva potatisen. Skölj och strimla purjolöken.
  2. Fräs potatisen och purjolöken i matfettet tillsammans med curryn i en stor kastrull eller gryta.
  3. Tillsätt vatten, kokosmjölken och kycklingfonden. Låt småkoka under lock ca 15 min.
  4. Smaka av med vinägern, salt och peppar.
  5. Hacka persiljan och toppa på soppan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är soppan fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Tips

Kockknepet: Torrosta kokosflingor i en het panna för att få fram fylligare smak. Strö över soppan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fast potatis
  • 1/2 purjolök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 1/2 tsk curry
  • 4 dl vatten
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1816 kJ / 435 kCal