Gul potatis- och purjolökssoppa med kokos

Mättande, varm och god är den här soligt gula soppan med potatis, kokosmjölk och curry. Fräs potatisen med purjolök och curry och häll sedan över kokosmjölken. Låt soppan koka ihop och servera den med rostad kokos på toppen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2012

Ingredienser
4 portioner
600 g fast potatis
1/2 purjolök
2 msk smör eller margarin
1 1/2 tsk curry
4 dl vatten
400 ml kokosmjölk
2 msk kycklingfond
2 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar
1/2 kruka persilja
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är soppan fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Kockknepet: Torrosta kokosflingor i en het panna för att få fram
fylligare smak. Strö över soppan.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1816 KJ / 435 kCal
Fett30.4 g
Kolhydrater31.8 g
Protein6.2 g
Kommentarer