Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Apelsin- och currymorötter med nötter

Helt underbara apelsin- och currymorötter med nötter. Morötterna får en god smak av att fräsas med apelsinjuice samt en gnutta curry. Smaka av morötterna innan du strör över rostade cashewnötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär morötterna i avlånga bitar, om du inte får tag på små primörer. Bryn i olja i en panna med höga kanter.
  2. Tillsätt curry och fräs ytterligare någon minut.
  3. Tillsätt apelsinjuice och plockad basilika och låt puttra tills morötterna är lagom mjuka. Smaka av med salt och peppar och strö över nötterna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • ca 1 kg morötter (gärna primörmorötter)
  • 2 tsk curry
  • 2 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1 kruka basilika (helst thaibasilika)
  • 1 dl rostade cashewnötter
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 654 kJ / 156 kCal
Läs mer om näringsvärden