Kryddig köttfärssås med nötter
Köttfärssås med inspiration från Nordafrika. Servera såsen med ris, sötsalt nötmix och en svalkande yoghurtsås. Nötmixen bryter av fint mot den mustiga köttfärssåsen och gör grytan extra god.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Köttfärssås
ca 500 g nötfärs
1 msk olja
1 tsk curry
1 tsk spiskummin
2 krm kanel
1 tsk sambal oelek
2 msk tomatpuré
500 g passerade tomater
1 msk kinesisk soja
1 dl matyoghurt
salt och peppar
1 romansallad
70 g nöt - och russinmix
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2685 KJ / 642 kCal
Fett29.1 g
Salt2.75 g
Kolhydrater59.9 g
Protein34.7 g
Kommentarer