Kryddig köttfärssås med nötter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kryddig köttfärssås med nötter

Köttfärssås med inspiration från Nordafrika. Servera såsen med ris, sötsalt nötmix och en svalkande yoghurtsås. Nötmixen bryter av fint mot den mustiga köttfärssåsen och gör grytan extra god.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 14, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Köttfärssås: Stek köttfärsen i oljan i en stekpanna. Blanda ner kryddorna och rör i tomatpurén. Sänk värmen och rör i tomater, soja och yoghurt och koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  3. Strimla salladen.
  4. Servera färssåsen med sallad, ris, nötter och russin.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
Köttfärssås
  • ca 500 g nötfärs
  • 1 msk olja
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 krm kanel
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g passerade tomater
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 dl matyoghurt
  • salt och peppar
  • 1 romansallad
  • 70 g nöt - och russinmix
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2685 kJ / 642 kCal