Kryddig köttfärspaj med sallad

Med färdig pajdeg går den kryddiga köttfärspajen smidigt att göra. Blanda köttfärs, morötter och kryddor och sedan in i ugnen för att bli klar. Servera pajen med en krispig sallad och middagen är redo att ätas.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2022

Ingredienser
4 portioner
1 tsk smör
1 förp färsk pajdeg (à 250 g)
ca 250 g morötter
ca 500 g blandfärs
1/2 msk olja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1 tsk torkad oregano
1 msk grillkrydda
1 dl rostad lök
1 förp pastasås chili (à 390 g)
Till servering
65 g mixad grön sallad
1 1/2 dl gräddfil
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2969 KJ / 712 kCal
Fett47 g
Salt3.3 g
Kolhydrater37 g
Protein33 g

Kommentarer
8 stI en tidigare variant av det här receptet så har man väl förgräddat skalet? Ska man inte göra det nu?
Anna
Hej Anna! Visst kan du förgrädda skalet om du vill! Vi har provlagat på bägge vis och tycker inte att det blir så stor skillnad så vi tog bort det steget i detta recept för att spara lite tid. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Det borde stå att man ska förgrädda pajskalet.
Camilla
Helt oki var skeptisk när jag först såg receptet. Lite för salt för vår smak trots att vi inte tillsatte någon extra salt.
Anette
Jättegott tycker både vuxna och barn.
Markus
Fantastiskt god paj! Blev en favorit hos stora och små :-)
Ulrika
Kryddade med äppelcider i blandfärsen under stekning. Detta då vi stekte på för hög värme. Hur mumsigt som helst! Gör om detta ikväll!
Mimmi
Fantastiskt gott! Överraskad över den rostade löken och pastasåsen som var en riktig smaksättare. Om man vill ha den extra kryddig så kan man dra i lite cayenne. Mums!
Barbara
Dom hade skickat med pajdeg för söta pajer så maträtten var en total katastrof :(
Annika
Hej Annika! Vad tråkigt att det blev fel för er. Men vänd dig gärna till butiken så kanske de kan ordna upp det. Hälsningar Michelle
ICA-köket