Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kryddig köttfärsgryta med yoghurt

Kvällens middag består av en köttfärsgryta med lite sting. Grytan får en mustig smak från spiskummin, paprikapulver och sambal oelek vilket gör sig extra fint ihop med den kalla och syrliga yoghurten. Servera med fluffigt ris och krispig paprika.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Bryn lök och färs i oljan i en gryta.
  4. Pressa i vitlöken och rör ner tomatpuré tillsammans med spiskummin, sambal oelek och paprikapulver och fräs ytterligare någon minut. Tillsätt tomater och buljong och låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skala morötterna och skär i stavar eller riv. Dela, kärna ur och skär paprikorna i stavar.
  6. Servera grytan med ris, morötter, paprika och yoghurt.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkfri ersättningsprodukt.

Tips

Byt gärna ut spiskummin mot curry och lite kanel.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 gul lök
  • ca 500 g blandfärs
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk paprikapulver
  • 500 g passerade tomater
  • 2 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • salt
  • peppar
  • 3 morötter
  • 2 gröna paprikor
  • 2 dl matyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2691 kJ / 642 kCal