Kryddig köttfärsgryta med yoghurt
Kvällens middag består av en köttfärsgryta med lite sting. Grytan får en mustig smak från spiskummin, paprikapulver och sambal oelek vilket gör sig extra fint ihop med den kalla och syrliga yoghurten. Servera med fluffigt ris och krispig paprika.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 gul lök
ca 500 g blandfärs
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 tsk spiskummin
1 tsk sambal oelek
1 tsk paprikapulver
500 g passerade tomater
2 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt
peppar
3 morötter
2 gröna paprikor
2 dl matyoghurt
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Byt gärna ut spiskummin mot curry och lite kanel.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2691 KJ / 642 kCal
Fett26 g
Salt1.75 g
Kolhydrater66 g
Protein33 g
Kommentarer
Hej! Provade att göra rätten, den var god i smaken men jag tyckte att den blev lite för vattnig för att vara en köttgryta. Mvh Anne
Michael
2022-02-12Gott och enkelt. Skulle dock inte säga att den var så kryddig.
Maria
2021-04-01Snabbt, enkelt och jättegott! Snåla inte med kryddningen. Jag tog nog dubbla mängden spiskummin, sambal, paprikapulver och vitlök. Mums! Men då gillar vi också kryddstarkt hemma.
Jan
2020-06-03