UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Cowboysoppa

En smakrik och framförallt enkel soppa att tillaga! Köttfärsen steks ihop med paprikan innan de får sällskap av vitlöken och kryddorna. Dessa sjuds sedan samman med bönor, grädde och buljong – mums!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och skär paprikorna i tärningar.
  2. Stek paprikan och köttfärsen i oljan i en gryta. Sänk värmen och pressa i vitlöken och krydda med paprikapulver, oregano, salt och peppar.
  3. Rör i vita bönorna, grädden och buljongen, sjud i 5 minuter.
  4. Servera soppan.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

 

Tips

Smaksätt gärna soppan med lite chilipulver.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 paprikor (gärna 1 röd och 1 grön)
  • 500 g blandfärs
  • 2 burkar vita bönor i tomatsås
  • 2 1/2 dl vispgrädde
Att ha hemma
  • 1 tsk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk oregano
  • salt
  • peppar
  • 2 1/2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2857 kJ / 682 kCal