Det är inte lätt att vara nötallergiker i en tid då mandlar, hasselnötter och cashewnötter används i alla möjliga rätter, inte minst i müsli och granola. Här är i alla fall en helt nötfri granola.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt havregryn mot ren havre.
Näringsvärdet är baserat på ca 1 dl granola.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Den heter No nut, men innehåller kokosflingor..från kokosnöten..
Elisabet
2022-11-20Hej Elisabet! Tack för din kommentar. Kokosnöt kommer faktiskt från en palm och är inte släkt med övriga "nötter" varför vi har valt att kalla receptet för No nut granola ändå. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-11-21Byter ut kakaonibs mot lite vaniljpulver, minskar mängden torkad frukt. Väldigt gott.
Anna
2022-11-13Jag hoppar kakaonibs och har granolan i ugnen lite längre. Jag gillar smaken som blir av att den bränns lite. Mer ”vuxen”! Underbart gott i a-fil!
Lisa
2022-08-09