No nut granola

35
4
No nut granola

Det är inte lätt att vara nötallergiker i en tid då mandlar, hasselnötter och cashewnötter används i alla möjliga rätter, inte minst i müsli och granola. Här är i alla fall en helt nötfri granola.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

No nut granola

Ingredienser

ca 15 dl
6 dl
havregryn
2 dl
pumpakärnor
1 dl
solrosfrön
1 dl
sesamfrön
1 dl
linfrön
1 dl
kokosflingor
1 dl
kakaonibs
1 tsk
flingsalt
1.5 dl
rapsolja
1 dl
flytande honung
3 dl
hackad, torkad frukt (t ex. mango, aprikos, tranbär och fikon)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt havregryn mot ren havre.

Näringsvärdet är baserat på ca 1 dl granola.

Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Lisa

7/18/2020

30 min är alldeles för länge i ugnen. Har provat både varmluft och vanlig ugn och ca 15-20 min är mer lagomt. 30 min är den vidbränd.

Lisa

5/16/2019

Det här är den godaste granolan jag vet! Dock har jag varken kokos, frukt eller kakaonibs i. Jag tycker den blir som godast om den bränns lite. Granolan blir krispigare och den får kraftigare smak.

Sari

8/24/2018

Var lite svårt att se när de var klara, och min första portion blev lite bränd. Har även noterat att är väldigt kaloririk, vilket inte är bra om man vill gå ner i vikt. Annars riktigt goda.

Näringsvärde per portion

Energi 1196 KJ / 286 kCal
Fett 17 g
Salt 0.45 g
Kolhydrater 25 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept