UNDER 60 MIN | Enkel

No nut granola

Det är inte lätt att vara nötallergiker i en tid då mandlar, hasselnötter och cashewnötter används i alla möjliga rätter, inte minst i müsli och granola. Här är i alla fall en helt nötfri granola.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 15 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser utom den torkade frukten i en bunke. Tillsätt olja och honung. Rör om så att allt blandas väl.
  3. Häll ut på en bakpappersklädd plåt och baka mitt i ugnen ca 30 minuter. Rör om då och då så det inte bränner. Låt svalna och blanda ner den torkade frukten.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt havregryn mot ren havre.

Näringsvärdet är baserat på ca 1 dl granola.

Ingredienser

Portioner: ca 15 dl
  • 6 dl havregryn
  • 2 dl pumpakärnor
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl kakaonibs
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • 1 dl flytande honung
  • 3 dl hackad, torkad frukt (t ex. mango, aprikos, tranbär och fikon)

Näringsvärde
Per portion

Energi 1196 kJ / 286 kCal