Kryddig granola med kokos

Granola Ă€r en ugnsbakad, knaprig typ av mĂŒsli som ofta rostas med lite socker, honung eller annat som ger sötma. Den hĂ€r granolan Ă€r maxad med det mesta, inte minst lyxiga kokosflagor, och doftar underbart av bĂ„de kardemumma och kanel.
Ett recept frÄn:
Buffé nr 9, 2014

Ingredienser
1,5 liter
5 dl fiberberikade havregryn
5 dl kokosflingor eller riven kokos
1 dl pumpakÀrnor
1 dl solrosfrön
2 dl grovhackade nötter (t ex hasselnötter)
3 tsk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk salt
2 dl flytande honung
1 msk vatten
3 dl blandad torkad frukt (t ex fikon, dadlar, aprikoser, Àpplen och russin)
Gör sÄ hÀr
00:20:00
Har du lagat receptet?
NÀringsvÀrde per liter
NÀringsvÀrdet Àr berÀknat per dl.
Energi1279 KJ / 308 kCal
Fett19 g
Salt0.25 g
Kolhydrater26 g
Protein6 g
Kommentarer
25 stSÄ himla gott. Kommer bli en favorit hos oss. Fördigköpta kan ju inte leva upp till det hÀr. Tack för fint recept!!
Margareta
VÀnta med att lÀgga i frukten tills du ska anvÀnda granolan annars suger den Ät sig fukten och blir inte lika krispig.
Birgitta
Gör denna men tar betydligt mindre mÀngd honung (dock svensk) och lite kokosolja i stÀllet för vatten. VÀrm kokosolja och honung i kastrull till flytande och rör i - gott!
Victoria