Kryddig granola med kokos

Granola är en ugnsbakad, knaprig typ av müsli som ofta rostas med lite socker, honung eller annat som ger sötma. Den här granolan är maxad med det mesta, inte minst lyxiga kokosflagor, och doftar underbart av både kardemumma och kanel.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014

Ingredienser
1,5 liter
5 dl fiberberikade havregryn
5 dl kokosflingor eller riven kokos
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
2 dl grovhackade nötter (t ex hasselnötter)
3 tsk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk salt
2 dl flytande honung
1 msk vatten
3 dl blandad torkad frukt (t ex fikon, dadlar, aprikoser, äpplen och russin)
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per liter
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi1279 KJ / 308 kCal
Fett19 g
Salt0.25 g
Kolhydrater26 g
Protein6 g
Kommentarer
24 stSå himla gott. Kommer bli en favorit hos oss. Fördigköpta kan ju inte leva upp till det här. Tack för fint recept!!
Margareta
Vänta med att lägga i frukten tills du ska använda granolan annars suger den åt sig fukten och blir inte lika krispig.
Birgitta
Gör denna men tar betydligt mindre mängd honung (dock svensk) och lite kokosolja i stället för vatten. Värm kokosolja och honung i kastrull till flytande och rör i - gott!
Victoria
Det här receptet har vi kört, i lite olika varianter, sedan det var med i Buffé 2014. Så gott! Har kört med köpemüsli då och då men kommer alltid tillbaka till att göra egen. Så mycket godare! Minska dock mängden honung! Skulle säga 2 msk snarare än 2 dl.
Linda
Det här receptet gör jag ofta och det blir såååååå gott!
Therese
Jättegott och enkel att göra. Har en sats i ugnen nu som ska bli julklappar!
Kristina
Har gjort enligt detta recept många gånger och lika gott varje gång.
Sören
Älskar detta recept! Funkar kanon till min chiapudding 😋
Katarina
Riktigt mumsigt och lätt att slänga ihop.
Charlotte
Jag tog mandel i stället för nötter samt 1dl honung +1dl vatten/konc. äppeldryck. Supergott
Margareta