Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Kryddig granola

Hemmagjord granola lyxar till vilket mellanmål som helst och är enkelt att variera beroende på vad du har hemma. Här har vi kryddat till den med ingefära, kardemumma och kanel. Nötsmör eller tahini ger granolan extra god nötsmak.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda havregryn, solrosfrön, pumpakärnor, kokos, nötter, kanel, ingefära, kardemumma och salt i en bunke. 
  3. Smält försiktigt kokosolja, honung och nötsmör eller tahini. Rör ner i gryn- och fröblandningen och blanda väl. 
  4. Häll ut på en bakpappersklädd plåt och ställ in i mitten av ugnen 20–25 minuter. Rör om då och då så det inte bränner. Låt svalna. 

För alla

Kontrollera innehållet i nötsmöret.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt havregryn mot ren havre.

Ingredienser

Portioner: ca 1 l
  • 5 dl havregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 1/2 dl kokos
  • 2 1/2 dl hackade nötter
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 3/4 tsk malen kardemumma
  • 1/4 tsk salt
  • 3/4 dl kokosolja
  • 3 msk flytande honung
  • 2 msk nötsmör eller tahini
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare