Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Knaprig chokladgranola med O’boy

En härligt knaprig granola som passar perfekt som mellanmål, före och efter träning, när du är på språng eller som kvällssnacks. Toppa gärna med en fin mörk choklad när granolan tas ut ur ugnen för en lyxigare variant.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10-12 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 170°C.
  2. Smält kokosoljan och blanda med O’boypulver och honung eller agavesirap.
  3. Häll upp havregrynen i en stor skål och häll O’boyblandningen över. Rör om tills havregrynen är helt täckta.
  4. Häll upp granolan på en bakpappersklädd plåt och sprid ut. Baka i cirka 10 minuter och rör om. Baka ytterligare 10-15 minuter.
  5. Smaksättning: Vill du ha riktigt stora kluster häller du på hackad choklad på den varma granolan och rör om försiktigt.
  6. Låt granolan svalna helt på plåten utan omröring. Det kommer att bildas klumpar när den svalnar.
  7. Blanda i övriga, valfria smaksättning och förvara i en lufttät behållare upp till tre veckor.

För alla

Kontrollera noga innehållet i O´boypulvret.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg om lämplig smaksättning används.
Gör glutenfri: välj havregryn framställda på ren havre.

Recept och bild i samarbete med O´boy.

Näringsvärdet är beräknat per dl på 10 dl.

Ingredienser

Portioner: 10-12 dl
  • 1/2 dl kokosolja (med eller utan kokossmak)
  • 2 dl O´boypulver med 30 % mindre socker
  • 3/4 dl honung eller agavesirap
  • 7 dl havregryn
Smaksättningsförslag
  • 1 dl hackad mörk choklad (70 %)
  • 2 dl frön, torkad frukt, nötter eller kokoschips
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1217 kJ / 291 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer