Kryddig flankstek med sallad på björnbär, päron och getost

Betyg 4.3 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Kryddig flankstek med sallad på björnbär, päron och getost

Här får flankstek ta smak av spiskummin, chiliflakes och rosmarin innan den steks och serveras i skivor tillsammans med en härlig sallad på rödbetor, björnbär, päron och getost. Toppa med valnötter stekta i honung och du har en smakrik måltid som passar lika bra till vardag som fest!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Kryddig flankstek med sallad på björnbär, päron och getost

Ingredienser

4 portioner
700 g flankstek
2 krm malen spiskummin
1 krm chiliflakes
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 rosmarinkvistar
olivolja eller smör till stekning

Sallad

2 päron
2 röd- eller polkabetor
65 g bladsallad
250 g björnbär
200 g getost
2 tsk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
3 msk olivolja
2 krm salt
2 krm svartpeppar
1 dl valnöt
2 tsk honung

Gör så här

00:03:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Gott!

    Caroline

  • Följde tipsen nedan med dubbla kryddor och potatis. Väldigt saftigt och smakrikt kött och fräsch och annorlunda sallad!

    Tomas

  • Det här var ett höjdarrecept! Salladen så god men jag rekommenderar dubbel sats på valnötterna då det är lätt att de ”försvinner” vid tillagningen. Mogna saftiga päron ihop med citronzest, såå gott. Nästa gång kommer vi även dubblera kryddorna på köttet för mer smak.

    Katrin

Näringsvärde per portion

Energi2884 KJ / 688 kCal
Fett43 g
Salt3.65 g
Kolhydrater21 g
Protein52 g

Testa liknande recept

  • Lammracks med rostade betor
    Betyg 2.9 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad