Kryddig flankstek med sallad på björnbär, päron och getost

16
4
Kryddig flankstek med sallad på björnbär, päron och getost

Här får flankstek ta smak av spiskummin, chiliflakes och rosmarin innan den steks och serveras i skivor tillsammans med en härlig sallad på rödbetor, björnbär, päron och getost. Toppa med valnötter stekta i honung och du har en smakrik måltid som passar lika bra till vardag som fest!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018

Kryddig flankstek med sallad på björnbär, päron och getost

Ingredienser

4 portioner
700 g
flankstek
2 krm
malen spiskummin
1 krm
chiliflakes
1 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
2
rosmarinkvistar
-
olivolja eller smör till stekning

Sallad

2
päron
2
röd- eller polkabetor
65 g
bladsallad
250 g
björnbär
200 g
getost
2 tsk
finrivet citronskal
1 msk
färskpressad citronjuice
3 msk
olivolja
2 krm
salt
2 krm
svartpeppar
1 dl
valnöt
2 tsk
honung

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: uteslut osten eller välj en laktosfri ersättningsprodukt. Välj olja eller laktosfritt smör att steka i.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller välj en mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj olja att steka i.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Caroline

2021-03-15

Gott!

Tomas

2018-09-14

Följde tipsen nedan med dubbla kryddor och potatis. Väldigt saftigt och smakrikt kött och fräsch och annorlunda sallad!

Katrin

2018-09-09

Det här var ett höjdarrecept! Salladen så god men jag rekommenderar dubbel sats på valnötterna då det är lätt att de ”försvinner” vid tillagningen. Mogna saftiga päron ihop med citronzest, såå gott. Nästa gång kommer vi även dubblera kryddorna på köttet för mer smak.

Näringsvärde per portion

Energi 2884 KJ / 688 kCal
Fett 43 g
Salt 3.65 g
Kolhydrater 21 g
Protein 52 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept