Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kryddig flankstek med sallad på björnbär, päron och getost

Här får flankstek ta smak av spiskummin, chiliflakes och rosmarin innan den steks och serveras i skivor tillsammans med en härlig sallad på rödbetor, björnbär, päron och getost. Toppa med valnötter stekta i honung och du har en smakrik måltid som passar lika bra till vardag som fest!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär flera snitt i köttet. Blanda spiskummin och chiliflakes med salt och peppar och klappa in kryddblandningen i köttet.
  2. Sallad: Skär päronen i bitar. Skala och skiva betorna tunt, gärna på mandolin. Blanda sallad, päron, betor och björnbär i en skål. Bryt osten i bitar och lägg på. Rör ihop citronskal och -juice, olivolja, salt och peppar.
  3. Stek köttet tillsammans med rosmarin i olja eller smör på hög värme ca 3 minuter per sida. Ta upp och låt vila ca 5 minuter.
  4. Lägg nötterna i stekpannan och låt dem få färg. Häll i honungen och låt koka in. Låt svalna något och hacka dem grovt.
  5. Skiva köttet. Häll dressingen över salladen och toppa med nötterna. Servera med köttet.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: uteslut osten eller välj en laktosfri ersättningsprodukt. Välj olja eller laktosfritt smör att steka i.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller välj en mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj olja att steka i.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g flankstek
  • 2 krm malen spiskummin
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 rosmarinkvistar
  • olivolja eller smör till stekning
Sallad
  • 2 päron
  • 2 röd- eller polkabetor
  • 65 g bladsallad
  • 250 g björnbär
  • 200 g getost
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 3 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl valnöt
  • 2 tsk honung
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2884 kJ / 688 kCal