Kryddig flankstek med sallad på björnbär, päron och getost
Här får flankstek ta smak av spiskummin, chiliflakes och rosmarin innan den steks och serveras i skivor tillsammans med en härlig sallad på rödbetor, björnbär, päron och getost. Toppa med valnötter stekta i honung och du har en smakrik måltid som passar lika bra till vardag som fest!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2018
Ingredienser
4 portioner
700 g flankstek
2 krm malen spiskummin
1 krm chiliflakes
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 rosmarinkvistar
olivolja eller smör till stekning
Sallad
2 päron
2 röd- eller polkabetor
65 g bladsallad
250 g björnbär
200 g getost
2 tsk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
3 msk olivolja
2 krm salt
2 krm svartpeppar
1 dl valnöt
2 tsk honung
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2884 KJ / 688 kCal
Fett43 g
Salt3.65 g
Kolhydrater21 g
Protein52 g
Kommentarer
Gott!
Caroline
2021-03-15Följde tipsen nedan med dubbla kryddor och potatis. Väldigt saftigt och smakrikt kött och fräsch och annorlunda sallad!
Tomas
2018-09-14Det här var ett höjdarrecept! Salladen så god men jag rekommenderar dubbel sats på valnötterna då det är lätt att de ”försvinner” vid tillagningen. Mogna saftiga päron ihop med citronzest, såå gott. Nästa gång kommer vi även dubblera kryddorna på köttet för mer smak.
Katrin
2018-09-09