Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillad flankstek/flappstek med wokad bellaverde och svamp

Grillad flankstek/flappstek med wokad bellaverde (späda broccolibuketter) är ett smakrikt grillrecept med sommarens primörer och barbequekänsla. Flankstek/flappstek är nötkött som passar bra att grilla i bit på indirekt värme. Pensla med BBQ-sås och servera med grönsakerna snabbt grillade i het wok.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Krydda köttet med salt och peppar, snitta köttet. Grilla steken över glöd ca 4 minuter på varje sida. Grilla den sedan på indirekt grill ca 10 minuter eller tills innertemperaturen är 58˚C. Pensla med BBQ sås på båda sidor mot slutet av grillningen.
  2. Skiva champinjonerna grovt. Ansa eller skala och skär löken i klyftor.
  3. Blanda svamp, lök, bellaverde, morötter och olivolja i en bunke. Krydda med salt och peppar.
  4. Låt woken bli riktigt varm på grillen, häll i grönsakerna och woka dem ca 5 minuter.
  5. Dela limen i halvor och grilla dem med snittytan nedåt några minuter.
  6. Skiva flanksteken tunt.
  7. Till servering: Servera med wokade grönsaker, crème fraiche med ingefära chili, grillade limehalvor och grillat lantbröd.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på BBQ-såsen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: byt ut crème fraiche med ingefära och chili mot laktosfri crème fraiche och smaksätt med riven ingefära och lite chili.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche med ingefära och chili mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och smaksätt med riven ingefära och lite chili.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 600 g flankstek /flappstek
  • flingsalt med jod
  • peppar
  • 1 dl bbq-sås
  • 10 kastanjechampinjoner
  • 250 g knipplök eller rödlök (200-250 g knipplök motsvarar 2 rödlökar)
  • 250 g bellaverde
  • 6 späda knippmorötter
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt jalapeño
  • svartpeppar
  • 2 lime
Till servering
  • crème fraiche med ingefära och chili
  • lantbröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2351 kJ / 563 kCal