Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttfärsjärpar på mosbädd

Fluffigt potatismos med ärtor och kvarg läggs på tallriken som en vacker bädd och pryds med kryddiga köttfärsjärpar och haricots verts. Smarrigt och ypperligt gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen eller tillaga moset. Koka upp ärter, mosa och blanda ner dem i potatisen, tillsammans med kvargen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Järpar: Blanda färsen med lök, senap, salt, peppar och vatten. Forma färsen till järpar, stek dem i smör ca 8 minuter. Servera med mos och gärna sallad och senap.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj potatis eller laktosfritt potatismospulver och laktosfria produkter av kvarg och smör.
Gör mjölkfritt: välj potatis eller mjölkfritt potatismospulver, använd mjölkfritt margarin i moset i stället för kvarg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 potatisar eller pulvermos (8 potatisar motsvarar 4 port pulvermos)
  • 1 litet paket frysta ärter
  • 1/2 burk kvarg (à 250 g)
Järpar
  • 600 g nötfärs
  • 1 liten gul lök
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 1/2 tsk salt
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • smör (till stekning)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?