Köttfärsjärpar på mosbädd

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Köttfärsjärpar på mosbädd

Fluffigt potatismos med ärtor och kvarg läggs på tallriken som en vacker bädd och pryds med kryddiga köttfärsjärpar och haricots verts. Smarrigt och ypperligt gott!

Köttfärsjärpar på mosbädd

Ingredienser

4 portioner
8   potatisar eller pulvermos (8 potatisar motsvarar 4 port pulvermos)
1   litet paket frysta ärtor
1/2   burk kvarg (à 250 g)

Järpar

600 g  nötfärs
1   liten gul lök
2 msk  dijonsenap
2 1/2 tsk  salt
2 tsk  svartpeppar
1 dl  vatten
smör (till stekning)

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj potatis eller laktosfritt potatismospulver och laktosfria produkter av kvarg och smör.
Gör mjölkfritt: välj potatis eller mjölkfritt potatismospulver, använd mjölkfritt margarin i moset i stället för kvarg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Järpar med gräddig löksås
Betyg 4.4 av 5.
40 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad lammkebab
Betyg 4.7 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingjärpar i sås med pasta och ärtor
Betyg 4.2 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Barbros gröna och gula mos
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Järpar med tzatziki och rostad potatis
Betyg 4.1 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Järpar med fetayoghurt
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga