Kryddig färs med bönröra och pita
Gillar du också mat serverad i bröd lite extra? Laga kryddig färs med smak av spiskummin och en bönröra gjord på cannellinibönor. Servera i pitabröd tillsammans med isbergssallad och tunna skivor av het jalapeño.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021
Ingredienser
4 portioner
Bönröra
2 förp cannellinibönor (á 380 g)
1 - 2 dl vatten
2 skivade vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 msk färskpressad citronjuice
Kryddig färs
1 gul lök
400 g nötfärs
2 msk olivolja
1 tsk malen spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk malen koriander
1/2 tsk salt
1 liten isbergssallad (à ca 300 g)
1 jalapeño
1 kruka koriander
1 msk olivolja
1 msk citronjuice
1 krm salt
4 pitabröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2565 KJ / 613 kCal
Fett23 g
Salt3.4 g
Kolhydrater60 g
Protein35 g
Kommentarer
Trevligt! Det är klart att det behövs mer kryddor. 1 tsk är väl vad receptkreatörer skriver när de inte riktigt orkar tänka efter? :-) Bönröran blev för slaskig med 1,5 dl vatten (men mycket god). Jag tror att man kunnat hälla av det mesta.
Björn
2024-04-06Likt tidigare kommentarer. Allt förutom salladen var smaklöst. Bönröran behöver betydligt mer citron och kanske lite spiskummin för att vakna till. Mer kryddor i köttfärsen och kanske puttra ihop med lite vatten.
Helena
2023-10-01Tyvärr ganska smaklös konstigt nog? Fick tillsätta mycket mer kryddor
Jessica
2021-09-12