Kryddig färs med bönröra och pita

9
3
Kryddig färs med bönröra och pita

Gillar du också mat serverad i bröd lite extra? Laga kryddig färs med smak av spiskummin och en bönröra gjord på cannellinibönor. Servera i pitabröd tillsammans med isbergssallad och tunna skivor av het jalapeño.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Kryddig färs med bönröra och pita

Ingredienser

4 portioner

Bönröra

2 förp cannellinibönor (á 380 g)
1 - 2 dl vatten
2 skivade vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 msk färskpressad citronjuice

Kryddig färs

1 gul lök
400 g nötfärs
2 msk olivolja
1 tsk malen spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk malen koriander
1/2 tsk salt
1 liten isbergssallad (à ca 300 g)
1 jalapeño
1 kruka koriander
1 msk olivolja
1 msk citronjuice
1 krm salt
4 pitabröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria pitabröd.

Gör så här

Tips

Byt ut färsen mot valfri vegofärs för en vego variant på rätten.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Jessica

2021-09-12

Tyvärr ganska smaklös konstigt nog? Fick tillsätta mycket mer kryddor

Anette

2021-08-26

Ska bönorna och vitlöken mixas med kokvattnet, eller ska det hällas av?

Redaktionen ICAse

2021-08-27

Hej Anette! Ja, du ska mixa bönorna och vitlöken med kokvattnet. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Emma

2021-08-26

Den är inte så kryddig så vi körde på Creole-krydda (Tony Chachere’s) efteråt och det blev supergott.

Näringsvärde per portion

Energi 2565 KJ / 613 kCal
Fett 23 g
Salt 3.4 g
Kolhydrater 60 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept