Kryddig färs med bönröra och pita

Gillar du också mat serverad i bröd lite extra? Laga kryddig färs med smak av spiskummin och en bönröra gjord på cannellinibönor. Servera i pitabröd tillsammans med isbergssallad och tunna skivor av het jalapeño.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Ingredienser
4 portioner
Bönröra
2 förp cannellinibönor (á 380 g)
1 - 2 dl vatten
2 skivade vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 msk färskpressad citronjuice
Kryddig färs
1 gul lök
400 g nötfärs
2 msk olivolja
1 tsk malen spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk malen koriander
1/2 tsk salt
1 liten isbergssallad (à ca 300 g)
1 jalapeño
1 kruka koriander
1 msk olivolja
1 msk citronjuice
1 krm salt
4 pitabröd
Gör så här
00:05:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2565 KJ / 613 kCal
Fett23 g
Salt3.4 g
Kolhydrater60 g
Protein35 g
Kommentarer
5 stTrevligt! Det är klart att det behövs mer kryddor. 1 tsk är väl vad receptkreatörer skriver när de inte riktigt orkar tänka efter? :-) Bönröran blev för slaskig med 1,5 dl vatten (men mycket god). Jag tror att man kunnat hälla av det mesta.
Björn
Likt tidigare kommentarer. Allt förutom salladen var smaklöst. Bönröran behöver betydligt mer citron och kanske lite spiskummin för att vakna till. Mer kryddor i köttfärsen och kanske puttra ihop med lite vatten.
Helena
Tyvärr ganska smaklös konstigt nog? Fick tillsätta mycket mer kryddor
Jessica
Ska bönorna och vitlöken mixas med kokvattnet, eller ska det hällas av?
Anette
Hej Anette! Ja, du ska mixa bönorna och vitlöken med kokvattnet. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket
Den är inte så kryddig så vi körde på Creole-krydda (Tony Chachere’s) efteråt och det blev supergott.
Emma