Kryddhalstrad gravlax med löjrom, smetana och gurka

Betyg 3.1 av 5.49 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Kryddhalstrad gravlax med löjrom, smetana och gurka

Sätt smak på en bit gravad lax med spiskummin och koriander. Sota laxen hastigt i en het stekpanna, det ger en lika spännande visuell som god karaktär. Bjud på ett fint fat med lyxig löjrom, smetana och gurka med smak av citron. Perfekt på julbordet!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2015

Kryddhalstrad gravlax med löjrom, smetana och gurka

Ingredienser

6 portioner
1 tsk spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk svartpeppar
600 g gravlax i bit
1 msk olivolja
1 gurka
2 msk färskpressad citronjuice
2 dl smetana (eller crème fraiche)
80 g löjrom
1 dl finriven pepparrot

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1443 KJ / 345 kCal
Fett23 g
Salt5 g
Kolhydrater8 g
Protein27 g

Testa liknande recept

  • Hasselbackspotatis mini
    Betyg 4.5 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äggcocotte med löjrom
    Betyg 4.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Parmesanvåffla med löjrom
    Betyg 4.5 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad