Kryddgrillad kyckling med mangosalsa och couscousfyllda salladsblad

9
0 Klimatsmart
Kryddgrillad kyckling med mangosalsa och couscousfyllda salladsblad

Kycklingfiléer som du vänder i en kryddblandning av fänkålsfrö, chilipulver och spiskummin innan du grillar dem och serverar med couscous och en piffig salsa på mango, salladslök och gurka. Ett nyttigt och fräscht recept med så mycket sting som du själv väljer.

Skriv ut
Kryddgrillad kyckling med mangosalsa och couscousfyllda salladsblad

Ingredienser

4 portioner

Kryddgrillad kyckling

1/2 msk
fänkålsfrö
1/2 msk
anchochilipulver
1/2 msk
spiskummin
1/2 tsk
salt
2 krm
mald svartpeppar
600 g
kycklinglårfilé

Couscous

2
port couscous (gärna fullkorn)
1/2
grönsaksbuljongtärning

Mangosalsa

1
mogen mango
4
salladslökar
1
gurka
1
röd chili
1
kruka koriander
2
lime (2 lime motsvarar 3 msk saft)
2 msk
olivolja
-
salt

Till servering

1
cosmopolitansallad

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.

Gör så här

Tips

Fler recept på grillad kyckling hittar du här.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2265 KJ / 541 kCal
Fett 14 g
Salt 3 g
Kolhydrater 58 g
Protein 40 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept