Kryddgrillad kyckling med mangosalsa och couscousfyllda salladsblad
Kycklingfiléer som du vänder i en kryddblandning av fänkålsfrö, chilipulver och spiskummin innan du grillar dem och serverar med couscous och en piffig salsa på mango, salladslök och gurka. Ett nyttigt och fräscht recept med så mycket sting som du själv väljer.
Ingredienser
4 portioner
Kryddgrillad kyckling
1/2 msk fänkålsfrö
1/2 msk anchochilipulver
1/2 msk spiskummin
1/2 tsk salt
2 krm mald svartpeppar
600 g kycklinglårfilé
Couscous
2 port couscous (gärna fullkorn)
1/2 grönsaksbuljongtärning
Mangosalsa
1 mogen mango
4 salladslökar
1 gurka
1 röd chili
1 kruka koriander
2 lime (2 lime motsvarar 3 msk saft)
2 msk olivolja
salt
Till servering
1 cosmopolitansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2265 KJ / 541 kCal
Fett14 g
Salt3 g
Kolhydrater58 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Vi testade tacobröd istället för salladsblad och det funkade bra, men bättre var det om man bara blandade kycklingen, couscous och salsa till en sallad.
Rebecca
2023-02-15