Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Barbecue-sås för konnässörer

Här lär vi dig alla grundkunskaper för den ultimata rökningen, hur du hanterar fettdelarna på griskött och inte minst hur du gör egen härlig BBQ-sås. Konsten att få till den perfekta BBQ-såsen för gris är en het potatis. Läs och briljera för familjen och grannarna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 4 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Stek all lök mjuk i oljan en kastrull. Tillsätt farinsockret och kryddorna och stek ytterligare 1 minut. Rör ner tomatpurén och stek ytterligare 1 minut. Tillsätt vinet och låt koka ihop.
  3. Tillsätt resten av ingredienserna, koka upp och låt sjuda ca 20 minuter till simmig konsistens. Mixa såsen och låt den svalna.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräkat per dl.

Tips

Koka en grundsås och förvara i kyl. Smaksätt en liten del av såsen med den smaksättning som passar för dagen t ex:
- Lingon
- Vitlök
- Örter
- Havtorn
- Mango
- Kaffe
- Choklad
- Plommon
- Lakrits
- Tallbarr
Eller vad gör din fantasi av denna BBQ-sås?

Ingredienser

Portioner: ca 4 dl
Grundrecept
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • 2 msk farinsocker
  • 1 tsk rökt paprikapulver (paprika smoke)
  • 1/2 tsk anchochilipulver
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1/2 stjärnanis
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 2 dl rött matlagningsvin
  • 2 1/2 dl köttbuljong (vatten + buljongtärning eller fond)
  • 1/2 dl rödvinsvinäger
  • 1 tsk liquid smoke
  • 1/2 msk honung
  • 1 tsk soja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 534 kJ / 128 kCal