Morotsmarmelad med citron och kanel

Betyg 3.8 av 5.
25 personer har röstat
4
Morotsmarmelad med citron och kanel

Morotsmarmelad med citron och kanel, en söt och annorlunda marmelad att njuta av på brödet. Du kryddar morotsmarmeladen med hela kanelstänger och citronjuice för att få den goda smaken.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010

Morotsmarmelad med citron och kanel

Ingredienser

1 l
500 g  morötter
finrivet skal och juice av 2   citroner
2   kanelstänger
4 dl  vatten
1 kg  syltsocker

Gör så här

Tips

Ljuvlig till ostbrickan eller nygräddade scones.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Jätte god men tycker den blev för tjock, skulle använt lite mindre syltsocker nästa gång, men rekommenderar!

Linnéa

2023-11-21

Hur många citroner?

Fredrik

2021-09-14

Hej Fredrik! Det ska vara 2 citroner, både finrivet skal och juicen. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-09-14

JA! Lätt som en plätt - blev snygga burkar att ge bort i julklapp till en billig peng. Och gott på rostat bröd.

Christina

2010-11-12

Testa liknande recept

Clementin- och aprikosmarmelad med kanel
Betyg 2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Morotsmarmelad med ingefära och lime
Betyg 4.3 av 5.
40 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Citrusmarmelad
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Marmelad med morot och stjärnanis
Betyg 4.3 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äpple- och rödlöksmarmelad med kanel
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grapefruktmarmelad
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga