Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Morotsmarmelad med citron och kanel

Morotsmarmelad med citron och kanel, en söt och annorlunda marmelad att njuta av på brödet. Du kryddar morotsmarmeladen med hela kanelstänger och citronjuice för att få den goda smaken.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finriv morötter. Blanda morötter, finrivet skal och juice av citroner, kanelstänger, vatten och syltsocker i en kastrull. Koka utan lock ca 10 minuter. Skumma av under tiden.
  2. Häll marmeladen i varma, väl rengjorda glasburkar. Förslut och förvara i kylen.

Tips

Ljuvlig till ostbrickan eller nygräddade scones.

Ingredienser

Portioner: 1 l
  • 500 g morötter
  • finrivet skal och juice av 2 citroner
  • 2 kanelstänger
  • 4 dl vatten
  • 1 kg syltsocker
Lägg till i inköpslistan