Morotsmarmelad med citron och kanel
Morotsmarmelad med citron och kanel, en söt och annorlunda marmelad att njuta av på brödet. Du kryddar morotsmarmeladen med hela kanelstänger och citronjuice för att få den goda smaken.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2010
Ingredienser
1 liter
500 g morötter
finrivet skal och juice av 2 citroner
2 kanelstänger
4 dl vatten
1 kg syltsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jätte god men tycker den blev för tjock, skulle använt lite mindre syltsocker nästa gång, men rekommenderar!
Linnéa
2023-11-21Hur många citroner?
Fredrik
2021-09-14Hej Fredrik! Det ska vara 2 citroner, både finrivet skal och juicen. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-09-14JA! Lätt som en plätt - blev snygga burkar att ge bort i julklapp till en billig peng. Och gott på rostat bröd.
Christina
2010-11-12