Krossad sötpotatis med lime och vitlök

Krossad sötpotatis fungerar utmärkt som tillbehör till grillfesten eller som ingrediens i en matig wrap på picknicken. Det blir en himmelsk kombination när sötpotatisen blandas med vitlök och olivolja. En blivande sommarklassiker.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi740 KJ / 177 kCal
Fett10 g
Salt1 g
Kolhydrater21 g
Protein2 g
Kommentarer
9 stHade ingen olivolja men det blev kanonbra ändå. Hade i lite flytande grönsaksbuljong. Passade perfekt till våra kyckling wraps
Jennifer
Ett jättegott tillbehör till grillkött. Vi har tillagat detta flera gånger och det är alltid lika uppskattat.
Anna
För mig som aldrig kokat sötpotatis, tala gärna om ungefär hur länge den ska koka.
Pontus
Hej Pontus! Koktiden är ungefär som vanlig potatis och påverkas även av hur stora bitar du skär men ca 10-15 minuter lär det nog ta. Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Smakade mest olivolja 😕
Jessica
Hur kan detta receptet ha den minsta klimatpåverkan när huvud ingrediensen är sötpotatis som oftast importeras från USA eller Sydamerika?
Amanda
Kanongott! Mina tonåringar älskade det!
Brita
Nja, gör inte om det.
Vanja
Kanongott tillbehör. Hade i lite mer vitlök o chili
Roger
Ser riktigt intressant ut. Men jag har en liten fråga. Är det möjligt att frysa in detta om det blir över?
Anton
Hej Anton! Vi har inte testat. Men prova gärna, bättre än att kasta i alla fall. Hör gärna av dig hur det blev. Hälsningar Michelle
ICA-köket