Friterad ansjovis med dill- och ansjovisdressing

Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
0
Friterad ansjovis med dill- och ansjovisdressing

Bjud dina gäster på denna hissnande goda, friterade ansjovis med dill- och ansjovisdressing. Din smakliga, panerade ansjovis skall ätas direkt när de friterats tillsammans med potatis och den krämiga dressingen av gräddfil, löjrom, dill och rödlök.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2000

Friterad ansjovis med dill- och ansjovisdressing

Ingredienser

4 portioner
8   hela ansjovisar eller stora ansjovisfiléer
2 msk  vetemjöl
1   ägg
2 msk  ströbröd
5 dl  rapsolja

Dressing

2 dl  gräddfil
3 msk  löjrom
3 msk  finhackad dill
3 msk  finhackad rödlök
salt och peppar

Till servering

4   kokta potatisar
salladsblad till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Tempurafriterad lök med rom & gräddfil
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonys gravade strömming
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Halstrad sik med löjromssås
Betyg 3.2 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Löjromsråraka
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ansjovispaj med salladslök
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Citrongravad fjällröding med ostkräm och löjrom
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga