Friterad ansjovis med dill- och ansjovisdressing

Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
0
Friterad ansjovis med dill- och ansjovisdressing

Bjud dina gäster på denna hissnande goda, friterade ansjovis med dill- och ansjovisdressing. Din smakliga, panerade ansjovis skall ätas direkt när de friterats tillsammans med potatis och den krämiga dressingen av gräddfil, löjrom, dill och rödlök.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2000

Friterad ansjovis med dill- och ansjovisdressing

Ingredienser

4 portioner
8   hela ansjovisar eller stora ansjovisfiléer
2 msk  vetemjöl
1   ägg
2 msk  ströbröd
5 dl  rapsolja

Dressing

2 dl  gräddfil
3 msk  löjrom
3 msk  finhackad dill
3 msk  finhackad rödlök
salt och peppar

Till servering

4   kokta potatisar
salladsblad till garnering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Tempurafriterad lök med rom & gräddfil
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonys gravade strömming
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Halstrad sik med löjromssås
Betyg 3.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Löjromsråraka
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Jordärtskockschips med citronsalt, smetana och löjrom
Betyg 4.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citrongravad fjällröding med ostkräm och löjrom
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga