Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Friterad ansjovis med dill- och ansjovisdressing

Bjud dina gäster på denna hissnande goda, friterade ansjovis med dill- och ansjovisdressing. Din smakliga, panerade ansjovis skall ätas direkt när de friterats tillsammans med potatis och den krämiga dressingen av gräddfil, löjrom, dill och rödlök.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Filea ansjovisarna eller häll av filéerna. Panera i mjöl, ägg och sist ströbröd. Låt dem ligga kvar i ströbrödet en stund.
  2. Dressing: Blanda gräddfil med löjrom, dill och rödlök. Krydda med salt och peppar.
  3. Fritera ansjovisfiléerna gyllenbruna i rapsolja (ca 180°C). Om du tycker det är krångligt går det bra att steka fiskfiléerna i stället.
  4. Till servering: Servera genast med skivad potatis och dressing. Dekorera med några salladsblad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 8 hela ansjovisar eller stora ansjovisfiléer
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 5 dl rapsolja
Dressing
  • 2 dl gräddfil
  • 3 msk löjrom
  • 3 msk finhackad dill
  • 3 msk finhackad rödlök
  • salt och peppar
Till servering
  • 4 kokta potatisar
  • salladsblad till garnering
Lägg till i inköpslistan