Kroppkakor med svamp och bacon

Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Kroppkakor med svamp och bacon

Traditionella svenska kroppskakor med underbar smak. Du fräser lök, bacon, persilja och svamp i smör och omsluter sedan röran av degen och låter bollarna koka tills de flyter upp till ytan och är klara att serveras.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2008

Kroppkakor med svamp och bacon

Ingredienser

24 st
1 1/2 kg potatis
3 dl potatismjöl
4 äggulor
2 ägg
1 kruka hackad persilja
2 tsk salt
1 gul lök
500 g svamp t ex kantareller
1 paket bacon (à 140 g)
1 msk smör till stekning (+ smör till servering)
2 krm svartpeppar

Gör så här

00:01:00
00:05:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Man måste använda kokt KALL potatis. Om man använder nykokta bara avsvalnade, så blir kroppkakorna klistriga å inte så goda.

    Åza

Testa liknande recept

  • Svamp med syltlök och bacon
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kantarellfräs
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kantarellpaj med bacon och rucola
    Betyg 4.8 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Wokad kinakål med bacon
    Betyg 3.6 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Torkade kantareller
    Betyg 3.7 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad