Kroppkakor av kokt potatis

Överraska familjen med goda kroppkakor som du gör av kokt potatis. Koka kroppkakesmetsbollar med en salt fyllning av brynt fläsk och lök i vatten och servera sedan de rykande varma och mättande kroppkakorna med smält smör och lingonsylt.

Gör så här
00:10:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2169 KJ / 518 kCal
Fett16 g
Salt5 g
Kolhydrater76 g
Protein15 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
46 stTa mjöl efter tycke, verkligen olika på de olika potatisorterna. Jag föredrar mandelpotatis och kör alltid med hälften rimmat fläsk och hälften rökt.
Dennis
Kroppisarna var Goda, men snåla inte med mjölet, såväl i smeten som när Du ska forma Dina. Jag föredrar rökt fläsk.
Arne
Blev mycket bra.
Lena
Så enkelt och så gott! ICA har nästan alltid de bästa recepten. Tack.
Magnus
Hej och Tack Magnus! Det var roligt att höra! Nu tar vi helg med ett leende på läpparna! :) //Tove
ICA-köket
Bra
Eleonora
Innan det uppvispade ägget blandas i siktas mjölet ner i potatisen, blanda samtidigt in mjölen i potatisen.
Hans
Byter rimmat fläsk till rökt sidfläsk och utesluter kryddpeppar, det tycker familjen bäst om. Öka mängden fläsk och lök så blir det riktigt bra.
Ragnhild
Provkoka en först för att se om det behövs mer mjöl, blir lätt för mjuk.
Bror
Lite pyssligt men resultatet är värt det.
Lena
kanterna får int ha kommit i kontakt med fläsket ( fett ) då fäster det inte. lycka till roland
Roland