Grillad sjötunga kokt i champagne

2
0
Grillad sjötunga kokt i champagne

Det här receptet är en fröjd både för ögat och smaklökarna. Du grillar först den lyxiga sjötungan och låter den därefter kokas i förstaklassig champagne tillsammans med bland annat oliver, tomater och kronärtskocksbottnar.

Grillad sjötunga kokt i champagne

Ingredienser

4 portioner
2 stora sjötungsfiléer (à 800 g)
matolja
havssalt
nymalen vitpeppar
1 rödlök
2 dl svarta, kärnfria oliver
2 färska skalade tomater
4 kronärtskocksbottnar
1 dl skurna dragonblad
5 dl champagne (gärna en blanc de blanc), mousserade- eller vitt vin
150 - 200 g normalsaltat smör

Till servering

potatis

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Vill man äta benfritt så kan man byta ut sjötungan mot slätvar eller gösfilé. Det fungerar utmärkt!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer