Grillad sjötunga kokt i champagne

2
0
Grillad sjötunga kokt i champagne

Det här receptet är en fröjd både för ögat och smaklökarna. Du grillar först den lyxiga sjötungan och låter den därefter kokas i förstaklassig champagne tillsammans med bland annat oliver, tomater och kronärtskocksbottnar.

Skriv ut
Grillad sjötunga kokt i champagne

Ingredienser

4 portioner
2
stora sjötungsfiléer (à 800 g)
-
matolja
-
havssalt
-
nymalen vitpeppar
1
rödlök
2 dl
svarta, kärnfria oliver
2
färska skalade tomater
4
kronärtskocksbottnar
1 dl
skurna dragonblad
5 dl
champagne (gärna en blanc de blanc), mousserade- eller vitt vin
150 - 200 g
normalsaltat smör

Till servering

potatis

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Tips

Vill man äta benfritt så kan man byta ut sjötungan mot slätvar eller gösfilé. Det fungerar utmärkt!

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Testa liknande recept