Krispigt smördegsflarn med bönröra, grönsaker och fetaost

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Krispigt smördegsflarn med bönröra, grönsaker och fetaost

En härligt krispig vegetarisk rätt med sprött smördegsflarn toppat med en citrondoftande bönkräm, tunt skivade grönsaker och salt fetaost. Perfekt på julbordet men kan också serveras som drinktilltugg.

Krispigt smördegsflarn med bönröra, grönsaker och fetaost

Ingredienser

8 portioner

Flarn

250 g  färsk smördeg

Bönkräm

400 g  kokta stora vita bönor
1   citron
1 msk  hackad färsk rosmarin
1   vitlöksklyfta
1 msk  olivolja
2 msk  vatten
salt och svartpeppar

Grönsaker

1   stor gulbeta
1   silverlök
1   liten fänkål
1/4   gurka
1 msk  olivolja
100 g  fetaost

Garnering

torkade tranbär
grönkåls- och mangoldskott

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg och laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg och byt ut fetaost mot tofu.
Gör äggfri: välj äggfri smördeg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2210 KJ / 528 kCal
Fett47.8 g
Salt0.55 g
Kolhydrater17.4 g
Protein6.8 g

Testa liknande recept

Tranbärsgriljering
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chokladpopcorn med kanel och tranbär
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tryffeltårta med mandel och kokos
Betyg 4.3 av 5.
22 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frukt- och nötbröd med fikon och aprikos
Betyg 4.6 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsstekt kyckling med gulbetor och getost
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lammkorv med gulbetor och fetaost
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga