Krispigt smördegsflarn med bönröra, grönsaker och fetaost
En härligt krispig vegetarisk rätt med sprött smördegsflarn toppat med en citrondoftande bönkräm, tunt skivade grönsaker och salt fetaost. Perfekt på julbordet men kan också serveras som drinktilltugg.
Ingredienser
8 portioner
Flarn
250 g färsk smördeg
Bönkräm
400 g kokta stora vita bönor
1 citron
1 msk hackad färsk rosmarin
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 msk vatten
salt
svartpeppar
Grönsaker
1 stor gulbeta
1 silverlök
1 liten fänkål
1/4 gurka
1 msk olivolja
100 g fetaost
Garnering
torkade tranbär
grönkåls- och mangoldskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2210 KJ / 528 kCal
Fett47.8 g
Salt0.55 g
Kolhydrater17.4 g
Protein6.8 g
Kommentarer