Krispigt smördegsflarn med bönröra, grönsaker och fetaost

1
0
Krispigt smördegsflarn med bönröra, grönsaker och fetaost

En härligt krispig vegetarisk rätt med sprött smördegsflarn toppat med en citrondoftande bönkräm, tunt skivade grönsaker och salt fetaost. Perfekt på julbordet men kan också serveras som drinktilltugg.

Skriv ut
Krispigt smördegsflarn med bönröra, grönsaker och fetaost

Ingredienser

8 portioner

Flarn

250 g
färsk smördeg

Bönkräm

400 g
kokta stora vita bönor
1
citron
1 msk
hackad färsk rosmarin
1
vitlöksklyfta
1 msk
olivolja
2 msk
vatten
-
salt och svartpeppar

Grönsaker

1
stor gulbeta
1
silverlök
1
liten fänkål
1/4
gurka
1 msk
olivolja
100 g
fetaost

Garnering

torkade tranbär
grönkåls- och mangoldskott

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg och laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg och byt ut fetaost mot tofu.
Gör äggfri: välj äggfri smördeg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2210 KJ / 528 kCal
Fett 47.8 g
Salt 0.55 g
Kolhydrater 17.4 g
Protein 6.8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept