Krispigt smördegsflarn med bönröra, grönsaker och fetaost
![Krispigt smördegsflarn med bönröra, grönsaker och fetaost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_151123/cf_259/krispigt_smordegsflarn_med_bonrora__gronsaker_och_fetaost.jpg)
En härligt krispig vegetarisk rätt med sprött smördegsflarn toppat med en citrondoftande bönkräm, tunt skivade grönsaker och salt fetaost. Perfekt på julbordet men kan också serveras som drinktilltugg.
![Krispigt smördegsflarn med bönröra, grönsaker och fetaost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_151123/cf_259/krispigt_smordegsflarn_med_bonrora__gronsaker_och_fetaost.jpg)
Ingredienser
8 portioner
Flarn
250 g färsk smördeg
Bönkräm
400 g kokta stora vita bönor
1 citron
1 msk hackad färsk rosmarin
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 msk vatten
salt och svartpeppar
Grönsaker
1 stor gulbeta
1 silverlök
1 liten fänkål
1/4 gurka
1 msk olivolja
100 g fetaost
Garnering
torkade tranbär
grönkåls- och mangoldskott
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg och laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg och byt ut fetaost mot tofu.
Gör äggfri: välj äggfri smördeg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2210 KJ / 528 kCal
Fett47.8 g
Salt0.55 g
Kolhydrater17.4 g
Protein6.8 g
Kommentarer