Krispigt smördegsflarn med bönröra, grönsaker och fetaost
En härligt krispig vegetarisk rätt med sprött smördegsflarn toppat med en citrondoftande bönkräm, tunt skivade grönsaker och salt fetaost. Perfekt på julbordet men kan också serveras som drinktilltugg.
Ingredienser
8 portioner
Flarn
250 g färsk smördeg
Bönkräm
400 g kokta stora vita bönor
1 citron
1 msk hackad färsk rosmarin
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 msk vatten
salt och svartpeppar
Grönsaker
1 stor gulbeta
1 silverlök
1 liten fänkål
1/4 gurka
1 msk olivolja
100 g fetaost
Garnering
torkade tranbär
grönkåls- och mangoldskott
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg och laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg och byt ut fetaost mot tofu.
Gör äggfri: välj äggfri smördeg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2210 KJ / 528 kCal
Fett47.8 g
Salt0.55 g
Kolhydrater17.4 g
Protein6.8 g
Kommentarer