Glödbakad fänkål

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Glödbakad fänkål

Fänkål är en fantastisk grönsak att grilla! Här kryddas fänkålen med fänkålsfrön och bakas hel. Sedan blandas den med en dressing smaksatt med fänkålsstjälkarna. Inget på råvaran går alltså till spillo. Bjud som tillbehör till grillad fisk eller grillat kött.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Glödbakad fänkål

Ingredienser

2 portioner

Dressing

2 msk ättiksprit (12%)
1 msk råsocker
salt
nymalen peppar

Fänkål

1 stor fänkål med stjälkar och dill
1 tsk fänkålsfrön
2 msk olivolja
1 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi799 KJ / 191 kCal
Fett14 g
Salt4.5 g
Kolhydrater11 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Kycklingrub med anchochili
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sticky banana à la Koh Phangan
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bakade betor, grillad blast och syrade hallon
Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Picklad blomkål
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hot sauce
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddgrillad laxsida med Västerbottensost och hasselnötter
Betyg 4.4 av 5.
36 personer har röstat
Under 60 min att tillaga