Krispig sallad med romanesco, rostad fänkål och gurka

Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Krispig sallad med romanesco, rostad fänkål och gurka

Romanesco, mortlade fänkålsfrön, gurka och rostad fänkål på ett lager av crème fraiche toppat med färsk dill. Den här krispiga salladen passar lika bra på buffébordet som till en lättare lunch.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2018

Krispig sallad med romanesco, rostad fänkål och gurka

Ingredienser

4-6 portioner
2 fänkål
1 romanesco eller blomkål (1 kålhuvud motsvarar ca 1 kg)
1 gurka
1 tsk mortlade fänkålsfrön
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk finrivet citronskal
2 dl crème fraiche
1 dl färsk dill
flingsalt
olivolja

Gör så här

00:15:00
00:04:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jättegott! Var tveksam till att steka gurka men det blev super! Kommer absolut göra igen.

    Maja

Näringsvärde per portion

Energi963 KJ / 229 kCal
Fett17 g
Salt0.94 g
Kolhydrater9 g
Protein7 g

Testa liknande recept

  • Krispiga kycklingchips
    Betyg 3.2 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fänkål- och äppelslaw med krispig torsk
    Betyg 4.5 av 5.55 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glödbakad fänkål
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fänkål och betor i ugn
    Betyg 4.2 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fänkålsrubb
    Betyg 4.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad