Krispig potatis med örter

Krispigt rostad skivad potatis i ugn blir garanterad succé på middagsbordet eller festen. Tunna potatisskivor med vitlökssmör och rosmarin i ett vackert mönster bakas i en form. Det blir en smörig råstekt potatis som påminner om hasselbackspotatis. Det här är faktiskt en potatisrätt som förtjänar sin plats på nyårsmenyn!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Gör så här
00:55:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1198 KJ / 286 kCal
Fett16 g
Salt2 g
Kolhydrater32 g
Protein3 g
Kommentarer
26 stHur stor form har ni använt i receptet (8 pers)?
Maria
Hej Maria! Det är en form med ca 27 cm i diameter. Hälsningar Leif
ICA-köket
Undrar också om denna rätt kan förberedas och i så fall hur?
Maria
Hej Maria! Du kan göra den helt klar ett par-tre timmar innan ni ska äta den, och bara värma den snabbt. Lycka till. Hälsningar Leif
ICA-köket
Superb! 🤗
Lina
Mycket gott!
Göran
Johan: Kommer förbereda till och med momentet där potatisen blandats med det smälta kryddsmöret och täcka bunken med plastfolie tätt på potatisskivorna. Lägger i form och bakar av i kväll för då kan jag röra om så smöret som runnit till botten fördelas jämnt. Fungerade bra senast jag provade.
Jessica
Undrar också om man kan förbereda rätten och sedan bara skicka in den i ugnen i lagom tid innan servering. Dock verkar Ica inte svara på någon nedanstående kommentar… upp å nicka, sockerdricka Ica!
Johan
Hej Kan man förbereda rätten?
Mari
Skivade min potatis med potatisskalare och det blev lagom tjocklek. Tog 100 gram smör och allt lades i en sockerkaksform i två lager. Med flingsalt överst blev det hur gott som helst!
Linda
Tog persilade istället för rosmarin och dessutom mycket mer vitlök och det blev fantastiskt knaprigt och gott.
Tommy
Läckert 👍
Jörgen