Krispig potatis

Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Krispig potatis

Knepet för den perfekta krispiga potatisen - koka den med bikarbonat! Blanda den med olja smaksatt med vitlök och rosmarin innan du rostar den i ugnen och slutligen toppar med persilja, citron och parmesan. Krispigare än krispigast!

En djup vid skål fylld med bitar av krispigt ugnsstekt potatis toppad med riven parmesan och citronskal.

Ingredienser

6 portioner
2 l vatten
2 tsk salt
1/2 tsk bikarbonat
2 kg mjölig potatis
3 vitlöksklyftor
1/2 kruka rosmarin eller timjan
5 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 kruka persilja
1/2 citron (skal och lite saft)
1 dl finriven parmesan

Gör så här

00:10:00
00:01:00
00:20:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Det tar inte under 60 minuter. 2 timmar är närmare sanningen

    Maria

Näringsvärde per portion

Energi1678 KJ / 402 kCal
Fett13 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein9 g

Testa liknande recept

  • Krispig potatis med örter
    Betyg 4.7 av 5.150 personer har röstat
    Receptet har 27 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Marry me halloumi
    Betyg 4.5 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad