Krispig kålsallad med honung, citron och dill

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Krispig kålsallad med honung, citron och dill

Frisk och krispig sallad till bakad potatis och kryddiga korvar, gärna grovmalen med hög kötthalt. Honung ihop med smetana, en östeuropeisk, syrad grädde ger krämig sötma som bryts fint av syrlig citron.

Krispig kålsallad med honung, citron och dill

Ingredienser

4 portioner
600 g  färsk vitkål eller spetskål
3 l  vatten
1   knippe morötter
2 dl  smetana
2 msk  honung
1   citron
svartpeppar
1   kruka dill

Till servering

gloucesterkorv
bakpotatis

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3175 KJ / 758 kCal
Fett46.2 g
Kolhydrater60.2 g
Protein20.8 g

Testa liknande recept

Under 60 min att tillaga
Grillad bratwurst med snabbsyrad sommarkål
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Grillade kycklingben teriyaki
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sommarkålssallad med druvor, kapris och brynt smör
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad bakpotatis med dill- och räkröra
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga