Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Krispig kålsallad med honung, citron och dill

Frisk och krispig sallad till bakad potatis och kryddiga korvar, gärna grovmalen med hög kötthalt. Honung ihop med smetana, en östeuropeisk, syrad grädde ger krämig sötma som bryts fint av syrlig citron.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa, dela och skär bort rotstocken på kålen. Strimla den fint och lägg den i ett durkslag.
  2. Koka upp vatten och häll över kålstrimlorna. Spola kålen kall och pressa ur vattnet.
  3. Skala och skär morötterna i tunna slantar.
  4. Blanda kål, morötter, smetana och honung, smaksätt med pressad citronsaft och peppar.
  5. Hacka dillen grovt och vänd ner i kålsalladen
  6. Servera kålsalladen med grillad Glouchesterkorv och bakad potatis

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g färsk vitkål eller spetskål
  • 3 l vatten
  • 1 knippe morötter
  • 2 dl smetana
  • 2 msk honung
  • 1 citron
  • svartpeppar
  • 1 kruka dill
Till servering
  • gloucesterkorv
  • bakpotatis
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3175 kJ / 758 kCal