Krispig kålsallad med honung, citron och dill
Frisk och krispig sallad till bakad potatis och kryddiga korvar, gärna grovmalen med hög kötthalt. Honung ihop med smetana, en östeuropeisk, syrad grädde ger krämig sötma som bryts fint av syrlig citron.
Ingredienser
4 portioner
600 g färsk vitkål eller spetskål
3 l vatten
1 knippe morötter
2 dl smetana
2 msk honung
1 citron
svartpeppar
1 kruka dill
Till servering
gloucesterkorv
bakpotatis
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3175 KJ / 758 kCal
Fett46.2 g
Kolhydrater60.2 g
Protein20.8 g
Kommentarer