Grillad bogstek med twice baked potatoes och Lexington red slaw
US Beef Shoulder Clod är en mör bogstek som gör succé på grillen. Den amerikanska bogsteken passar fint med en rökig coleslaw med kryddig sötma och spänstiga morötter. BBQ- känslan förstärks med bakad potatis smaksatt med bacon, lök och ost som går bra att förbereda innan grillen startas.
Ingredienser
Twice baked potatoes
Lexington red slaw
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på majonnäsen och BBQ såsen. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd gräddfil och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil och crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).Uteslut parmesanosten eller välj ett mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym. Använd äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Blev glatt överraskad av resultatet, då alla andra recept säger att bogstek kräver lång tid i ugn. Eftersom det inte var grillväder stekte vi köttet på alla sidor och la sedan det i ugnen med potatisen ca 10 min tills innertemperaturen var 58. Blev riktigt gott, vi hade visserligen en mycket fin bogstek från en highland cattle. Potatisen var fantastisk och cold slaw med (halva mängden räckte).
Elin
2023-01-08Jätte gott men underliga proportioner; köp lite mer kött och minska på potatisen resp red slaw:n.
Maria
2012-05-18