Grillad bogstek med twice baked potatoes och Lexington red slaw
US Beef Shoulder Clod är en mör bogstek som gör succé på grillen. Den amerikanska bogsteken passar fint med en rökig coleslaw med kryddig sötma och spänstiga morötter. BBQ- känslan förstärks med bakad potatis smaksatt med bacon, lök och ost som går bra att förbereda innan grillen startas.
Ingredienser
4 portioner
600 g entrecôte eller US Beef bogstek (Shoulder Clod)
Twice baked potatoes
4 bakpotatisar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
140 g tärnat bacon
2 dl gräddfil
salt
svartpeppar
1 dl riven, färsk parmesan eller annan ost
Lexington red slaw
ca 600 g färsk vitkål eller spetskål
2 morötter
2 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
2 msk chilisås eller ketchup
2 msk rökig bbq-sås
1 citron
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4060 KJ / 971 kCal
Fett64.1 g
Kolhydrater49.4 g
Protein46 g
Kommentarer
Blev glatt överraskad av resultatet, då alla andra recept säger att bogstek kräver lång tid i ugn. Eftersom det inte var grillväder stekte vi köttet på alla sidor och la sedan det i ugnen med potatisen ca 10 min tills innertemperaturen var 58. Blev riktigt gott, vi hade visserligen en mycket fin bogstek från en highland cattle. Potatisen var fantastisk och cold slaw med (halva mängden räckte).
Elin
2023-01-08Jätte gott men underliga proportioner; köp lite mer kött och minska på potatisen resp red slaw:n.
Maria
2012-05-18