Grillad bogstek med twice baked potatoes och Lexington red slaw

9
1
Grillad bogstek med twice baked potatoes och Lexington red slaw

US Beef Shoulder Clod är en mör bogstek som gör succé på grillen. Den amerikanska bogsteken passar fint med en rökig coleslaw med kryddig sötma och spänstiga morötter. BBQ- känslan förstärks med bakad potatis smaksatt med bacon, lök och ost som går bra att förbereda innan grillen startas.

Grillad bogstek med twice baked potatoes och Lexington red slaw

Ingredienser

4 portioner
600 g entrecôte eller US Beef bogstek (Shoulder Clod)

Twice baked potatoes

4 bakpotatisar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
140 g tärnat bacon
2 dl gräddfil
salt och svartpeppar
1 dl riven, färsk parmesan eller annan ost

Lexington red slaw

ca 600 g färsk vitkål eller spetskål
2 morötter
2 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
2 msk chilisås eller ketchup
2 msk rökig bbq-sås
1 citron
salt och svartpeppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på majonnäsen och BBQ såsen. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör laktosfri: använd gräddfil och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil och crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).Uteslut parmesanosten eller välj ett mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym. Använd äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Maria

2012-05-18

Jätte gott men underliga proportioner; köp lite mer kött och minska på potatisen resp red slaw:n.

Näringsvärde per portion

Energi 4060 KJ / 971 kCal
Fett 64.1 g
Kolhydrater 49.4 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden