Grillad flankstek/ flappstek med mango coleslaw och grillad bakpotatis

US Beef flankstek är ett extra mört och smakrikt grillkött. För bästa resultat, servera den grillade flanksteken i tunna skivor skurna tvärs över köttfibrerna. Till det en krämig coleslaw med fruktig mango och snabbgrillade bakpotatisskivor som passar lika bra till flankstek som grillat fläskkött.

Ingredienser
4 portioner
600 g US Beef flankstek (Flank Steak)
Mango coleslaw
125 g fryst mango
400 g vitkål
1 morot
3 msk majonnäs
1 dl crème fraiche
1 tsk rödvinsvinäger
1 1/2 tsk dijonsenap
salt och svartpeppar
Grillad bakpotatis
4 bakpotatisar
4 msk olivolja
salt och peppar
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Rätten är glutenfri.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2904 KJ / 693 kCal
Fett40.1 g
Kolhydrater42.1 g
Protein38.2 g
Kommentar
Har endast provat mango coleslawn i detta recept men den får 5/5. Alla blir alltid lika imponerade när jag serverar den. Favorit bland många!
Stephanie
2022-07-06