Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Krispig crudité

Ett snabblagat recept på krispig crudité som är en traditionell fransk förrätt. Du gör förrätten av bland annat fänkål, rädisor, morötter, äpplen, gurka, salladslökar och citronjuice. Fräscht och aptitligt!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär fänkål och rädisor i tunna skivor. Skala och hyvla morötterna tunt. Lägg ev fänkål, rädisor och morötter i iskallt vatten någon timme så blir de ännu krispigare.
  2. Dela, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Hyvla långa skivor av gurkan. Strimla salladslöken.
  3. Häll av vattnet från morötter, fänkål och rädisor. Lägg detta, äpple, salladslök och gurka i en skål.
  4. Blanda en dressing av olja, citronjuice, salt och peppar. Blanda den med salladen vid servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 fänkål
  • 2 knippen rädisor
  • 4 morötter
  • 2 gröna äpplen
  • 1 gurka
  • 6 salladslökar
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer