Krispig fänkålssallad

Krispig och fräsch fänkålssallad med dill, äpplen och rödlök. Dressingen är en härlig blandning av citronjuice, olja och honung som ringlas över salladen. Ett förträffligt inslag på middagsbordet!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2023

Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi353 KJ / 84 kCal
Fett4 g
Salt0.4 g
Kolhydrater10 g
Protein2 g
Kommentarer
11 stSupergod sallad som jag gjort flera gånger. Brukar ha halloumi och matvete till.
Karin
Mycket god. Jag blötlade fänkålen och tyckte att smaken bleknade. Blev bra med övriga ingredienser men vill man ha tydlig fänkålssmak ska man kanske undvika blötläggningen.
Kerstin
Jättegott recept!! Funkar absolut utan att blötlägga fänkålen och passar mycket bra till de flesta fiskrätter!!
Cecilia
Jag vill veta varför man ska blötlägg fänkålen?
Jenny
Hej Jenny! Tack för din bra fråga! Isvatten gör att fänkålen blir så där härligt krispig vid servering. Bra tips för även andra strimlade grönsaker och rotfrukter. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket
Bra och mycket gott !💚
Ann
Jag lägger den inte i vatten o funkar äta dagen efter kanske inte till någon bjudning men man kan själv äta den
Niklas
Kan man göra den dagen innan tro?
Linda
Hej Linda! Nja, inget vi skulle rekommandera. Dels kommer äpplet bli lite brunt och fänkålen blir nog också lite mjuk inte så krispig som man vill ha den. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Var, när kommer vitlöken i. och hur mycket?
Åsa
Hej Åsa! Tyvärr var ingressen felskriven, så ingen vitlök. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Fräsch och god sallad, förstår varför den passar till rökt lax!
Mona
Jättegott och fräscht. Skivade fänkålen riktigt tunt, vilket jag tror är bra.
Magnus