Krispig brunkål med ingefära och sesam

Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Krispig brunkål med ingefära och sesam

Här kommer en krispig och het julsallad på brunkål i stekpanna som garanterat kommer få fart på tomtenissarna vid ditt julbord! Den runda smaken av brynt svartkål får en kryddig hetta av färsk chili och ingefära samt knaprighet från sesamfrön, som såklart kan uteslutas eller serveras separat.

Krispig brunkål med ingefära och sesam

Ingredienser

8 bufféportioner
500 g vitkål
1 röd chilipeppar
1 msk riven ingefära
2 msk olja
1 dl mörk sirap
125 g skuren svartkål
4 sticklökar
1 lime
salt
peppar
2 msk sesamfrön

Gör så här

00:03:00
Fakta:
Varför äter vi kål vid jul?
Kål har länge varit ett populärt grönt inslag på julbordet, men traditionellt sett är denna rätt vanligare i den södra delen av landet. Särskilt i Skåne är brunkålen extra populär, medan grönkålen har sitt fäste i Halland.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Energi548 KJ / 131 kCal
Fett4 g
Salt0.5 g
Kolhydrater20 g
Protein2 g

Testa liknande recept

  • Lökfräst svartkål
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Baconfräst svartkål
    Betyg 4.1 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Bakad ricotta med svartkålschips
    Betyg 4.3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Doppspad med äpple och ingefära
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad