Krämiga nudlar med röd curry och krispig färs

Nudlar med smakrik röd curry, krispig färs och pak choi i en krämig bas av kokosmjölk är en rätt med perfekt balans mellan sött, salt, syrligt och kryddigt! Servera med lime och sesamfrön.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023

Ingredienser
4 portioner
2 msk röd currypaste
1 msk olja
1 förp kokosmjölk (à 400 ml)
salt
500 g vego-, fläskfärs eller umamifärs
1 msk olja
1 riven vitlöksklyfta
2 msk riven ingefära
1 - 2 msk japansk soja
1 msk socker
250 g pak choi
250 g äggnudlar
3 finskurna salladslökar
2 msk rostade sesamfrön
Serveringsförslag
limeklyftor
gärna koriander
Gör så här
00:01:00
00:05:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi3420 KJ / 818 kCal
Fett58 g
Salt3 g
Kolhydrater45 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
50 stTvå msk ingefära, kan det verkligen stämma?
Roberto
Hej Roberto! jo det stämmer. Hälsningar Niclas
ICA-köket
MUMS! glöm inte att isbada bok choierna efter kokningen, så de inte fortsätter tillagas och blir mjuka :)
Emilia
Riktigt gott. Jag adderade sambal och cayennepeppar för lite extra hetta.
Cecilia