Krämiga nudlar med röd curry och krispig färs

Nudlar med smakrik röd curry, krispig färs och pak choi i en krämig bas av kokosmjölk är en rätt med perfekt balans mellan sött, salt, syrligt och kryddigt! Servera med lime och sesamfrön.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2023

Ingredienser
4 portioner
2 msk röd currypaste
1 msk olja
1 förp kokosmjölk (à 400 ml)
salt
500 g vego-, fläskfärs eller umamifärs
1 msk olja
1 riven vitlöksklyfta
2 msk riven ingefära
1 - 2 msk japansk soja
1 msk socker
250 g pak choi
250 g äggnudlar
3 finskurna salladslökar
2 msk rostade sesamfrön
Serveringsförslag
limeklyftor
gärna koriander
Gör så här
00:01:00
00:05:00
00:01:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi3420 KJ / 818 kCal
Fett58 g
Salt3 g
Kolhydrater45 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
51 stDetta är en rätt som återkommer mycket hos oss! Super gott! Har använt både vegetarisk färs och fläskfärs dock föredrar jag fläskfärs då den är lättare att få krispig. Pak choi byter vi oftast mot broccoli eller stekt vitkål eftersom det är billigare och lättare att få tag på. Rekommenderar starkt denna rätten.
Amanda
Två msk ingefära, kan det verkligen stämma?
Roberto
Hej Roberto! jo det stämmer. Hälsningar Niclas
ICA-köket
MUMS! glöm inte att isbada bok choierna efter kokningen, så de inte fortsätter tillagas och blir mjuka :)
Emilia
Riktigt gott. Jag adderade sambal och cayennepeppar för lite extra hetta.
Cecilia
Jättegott. Fanns dock ingen pak choi när jag handlade så jag strimlade morötter och stekte med färsen det sista. Sen tog jag romansallad och toppade med för att få lite krisp. Kommer absolut laga detta igen.
Linda
Det här är supergott och har lagat det flera gånger. Barnen älskar det! Jag brukar dock inte fräsa currypastan eftersom jag tycker det ger en bränd smak. Sen brukar jag strunta i pak choi och ha typ sallad till istället.
Jenny
Väldigt gott, hade i lite extra vatten i röd curry-såsen och kokade nudlarna samt pak choien i den. Ska testa addera grönsaksbuljong nästa gång. 5/5
Kim
Supergott! Bra vardagsrätt. Använde familjefärs (70% nöt och 30% ärtfärs), blev super. Läst att några använt broccoli ist för pak choi, det ska jag göra nästa gång också. Rekommenderar!
Louise
Detta blev en suveränt god måltid som jag har lust att göra flera gånger. Men eftersom jag inte fick tag i röd currypasta googlade jag fram och testade ett alternativ. Enligt ett tips kunde man ersätta röd currypasta med tre ingredienser varav ett av dem var kakao. De andra ingredienserna har jag glömt - och hittar inte längre på internet😭 Det var otroligt gott. Kan någon hjälpa mig?
Sara
Använde mig av tips från andra såsom att använda broccoli och sesamolja. Tyckte att det behövdes ungefär dubbla mängden kryddor till färsen men annars var det jättegott.
Angelika