Krämig tomat- och kronärtskockspasta med rosmarin

Bara genom att läsa ingredienserna i detta recept, gör att det vattnas i munnen. Smaker som rosmarin och marinerade kronärtskockor lyfter rätten. Toppa den krämiga pastan med fetaost som ger härlig sälta. Riktigt smaskigt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2025

Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna mezze maniche)
1/2 kruka rosmarin
1 förp marinerade kronärtskockor (à 200 g)
1 rödlök
2 röda paprikor
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
2 1/2 dl matlagningsgrädde
3 msk soltorkad tomatcrème
salt
peppar
1 krm chiliflakes
150 g fetaost
65 g mâchesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2515 KJ / 602 kCal
Fett30 g
Salt2.4 g
Kolhydrater62 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Riktigt god pastarätt! Läste en kommentar och tog basilika istället för rosmarin,mycket gott
Alexandra
2025-05-09Rättelse… det var för mycket med 1/2 kruka till och med :) tycker nog inte riktigt det passade alls egentligen. Hellre färsk basilika.
Maria
2025-05-06Gott men för mycket med en hel kruka rosmarin, då det tar över.
Maria
2025-05-06