Krämig svampsoppa

Som förrätt eller enklare varmrätt är krämig svampsoppa en riktig höjdare! Skogschampinjoner, lök, grädde och vitt vin sätter smak på den goda soppan. Genom att mixa den med mjölk får den ett lyxigt skum.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2019

Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1530 KJ / 365 kCal
Fett32 g
Salt0.5 g
Kolhydrater9 g
Protein4 g
Kommentarer
10 stDen verkar vara jättegod! Jag kommer att laga den.😋
Roxane
Går det att frysa denna tro?
Emma
Hej Emma! Ja, den går jättebra att frysa, om du tänkte t ex att ha den som matlåda. Om du ska servera den på fest så rekommenderar vi att förbereda den dagen innan då smaken är som godast när den inte har varit fryst. Hälsningar Elina
ICA-köket
Lyssnade på kommentarerna och var väldigt sparsam med vattnet - det blev nästan champinjonkräm snarare än soppa (vilket var helt ok för en förrätt, hellre det än för blaskig). En skvätt sherry gjorde den ännu bättre. Skippade mjölken (det hade inte blivit bra med den konsistens min soppa hade) och dekorerade med parmesanflarn (passade mycket bra till), gyllenstekta champinjonskivor och gräslök.
Monika
Supergod…. … men vi var två vuxna och en 13-åring som utan problem åt 8 portioner. Något är fel i portionsstorleken…
Veronika
Det räckte med hälften av vattnet så blev den krämig och god.
Lotten
Gör denna soppan inför nyår imorgon men tycker soppan bara blev vattnig.
Josefin
Wow så god. Ingick i vår nyårsmeny och den slog allt annat!! Krämig och rund och god smak.
Johanna
Väldigt god soppa. Jag tog 7 dl vatten och smakade av med en ”skvätt” sherry.
Britta
Fantastiskt god!
Emelie
Tog bara 5 dl vatten då jag tyckte det verkade bli väl vattnigt. Fantastiskt god!
Cecilia