Krämig svamppasta med rucola tapenade
Den här rätten görs med en sås av ägg och parmesan som blandas med lökfräst svamp. Resultatet blir en krämig pastarätt som toppas med en tapenade gjord på rucola och parmesan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2012
Ingredienser
4 portioner
4 port spaghetti
1 gul lök
450 g svampmix
1 msk olivolja
1 msk margarin
1/2 tsk salt (till svamp- och lökfräset)
1 krm peppar (till svamp- och lökfräset)
3 ägg
50 g parmesan eller annan lagrad hårdost
Ruccolatapenade
1 dl svarta, urkärnade oliver
65 g rucola
1 vitlöksklyfta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2307 KJ / 552 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater70 g
Protein25 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer