Krämig spenat- och böngryta med curry

En färggrann gryta med smaker som vitlök, chili och curry. Går snabbt att laga en vardagskväll när det är lite brådis. Serveras med ris och tomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2025

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller potatis
Gryta
1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g)
1 förp kokta kidneybönor (à 380 g)
200 g färsk spenat
ca 2 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk chilipulver
1/2 msk curry
2 msk tomatpuré
2 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
1 förp färsk gräslök (à 20 g)
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2697 KJ / 644 kCal
Fett33 g
Salt2.2 g
Kolhydrater61 g
Protein17 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Jag dubblade vitlök, chili och curry. Serverade med ris med lite sesamolja i, och hade citron, fikon och majonnäs i tomatsalladen. Supergott! Massor av sås.
Alexandra
2025-04-29Bra, snabb vardagsrätt! Vi serverar med mango chutney på sidan.
Kristin
2025-04-15Inte alls som en gryta trots jag tog mer vatten. För mycket spenat som är helt överflödigt. Får leta efter annat recept som faktiskt ger mycket sås. Hade i quorn istället för bönor.
Pia
2025-02-06