Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

-1 MIN |

Krämig sommarkålssallad med knippmorötter, äpple och senap

Njut av en lika god som krämig sommarsallad nästa gång du grillar. Med den här kålsalladen får du både matighet och nya smakupplevelser där syrlighet och betska möts.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda majonnäs och senap i en stor bunke. Riv äpplet och blanda ner i majonnäsen.
  2. Ansa kålen, dela den i fyra klyftor och skär bort roten. Skär kålen i strimlor. Hyvla morötterna tunt med mandolin eller potatisskalare.
  3. Blanda vitkål och morötter med majonnäsen och smaksätt med salt och peppar. Låt stå i kylskåp minst 30 minuter innan servering.
  4. Servera till grillat kött eller kyckling.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3/4 dl majonnäs
  • 1/2 msk dijonsenap
  • 1 rött äpple
  • 250 g färsk vitkål eller spetskål
  • 2 knippmorötter
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 882 kJ / 211 kCal