Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Krämig skinkgryta med gröna bönor

Krämig skinkgryta med gröna bönor är en härlig gryträtt fullproppad med läckra ingredienser som strimlad skinka, grädde, tomatpesto, kycklingbuljong och rivna citronskal. Tack vare sin korta tillagningstid passar rätten utmärkt till vardagsmiddagen! Servera med nykokt ris och haricot verts.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek skinkan i omgångar i oljan i en stekpanna. Lägg över skinkan i en kastrull.
  3. Häll grädden och buljongen i kastrullen och låt sjuda ca 5 minuter.
  4. Skölj och riv skalet av citronen. Smaka av grytan med salt, peppar och citronskal. Rör ner tomatpeston.
  5. Koka bönorna enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera grytan med ris och bönor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: läs noga ingrediensförteckningen på tomatpeston.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • ca 600 g strimlad skinka
  • 1 msk olja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1/2 citron
  • salt och peppar
  • 1/2 dl tomatpesto
  • 225 haricots verts

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2362 kJ / 565 kCal

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer