Äppelsill med fänkål och ingefära
För det flesta är sillen ett måste på buffébordet både på jul, påsk och midsommar. Här får sillen sällskap av tunna skivor av äpple och fänkål som har fått mjukna i en krämig blandning av crème fraiche och majonnäs. Färskriven ingefära och nyklippt gräslök ger rätten extra fräschör.
Ingredienser
8 portioner
2 förp inläggningssill på minuten (à 420 g)
1 fänkål
1 grönt äpple
1 msk riven färsk ingefära
2 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1110 KJ / 265 kCal
Fett19.9 g
Salt1.62 g
Kolhydrater14.9 g
Protein6.5 g
Kommentarer
Rekommenderas varmt! Min favoritinläggning som jag gjort flera jular nu.
Oskar
2023-12-17Måste prova!
Anita
2022-12-19