Äppelsill med fänkål och ingefära

4
0
Äppelsill med fänkål och ingefära

För det flesta är sillen ett måste på buffébordet både på jul, påsk och midsommar. Här får sillen sällskap av tunna skivor av äpple och fänkål som har fått mjukna i en krämig blandning av crème fraiche och majonnäs. Färskriven ingefära och nyklippt gräslök ger rätten extra fräschör.

Skriv ut
Äppelsill med fänkål och ingefära

Ingredienser

8 portioner
2
förp inläggningssill på minuten (à 420 g)
1
fänkål
1
grönt äpple
1 msk
riven färsk ingefära
2 dl
crème fraiche
1/2 dl
majonnäs
-
salt och svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1110 KJ / 265 kCal
Fett 19.9 g
Salt 1.62 g
Kolhydrater 14.9 g
Protein 6.5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept