UNDER 30 MIN | Medel

Äppelsill med fänkål och ingefära

För det flesta är sillen ett måste på buffébordet både på jul, påsk och midsommar. Här får sillen sällskap av tunna skivor av äpple och fänkål som har fått mjukna i en krämig blandning av crème fraiche och majonnäs. Färskriven ingefära och nyklippt gräslök ger rätten extra fräschör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt sillen rinna av i ett durkslag och skär i bitar om den är hel.
  2. Ansa, dela och skär bort rotstocken på fänkålen. Skiva den tunt gärna med mandolin. Dela, kärna ur och strimla äpplet. Skala och riv ingefäran.
  3. Blanda crème fraiche med majonnäs, fänkål, äpple, ingefära och sill. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp i en skål.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri majonnäs.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 förp inläggningssill på minuten (à 420 g)
  • 1 fänkål
  • 1 grönt äpple
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl majonnäs
  • salt och svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1110 kJ / 265 kCal