Fräsch basilikasill

15
2
Fräsch basilikasill

En fräsch variant på krämig inläggningssill med basilika, syrlig lime, vitlök, crème fraiche och 5-minuterssill har vi här. En riktigt smarrig kombination som är snabb och enkel att blanda ihop! Gör gärna dagen innan servering så smakerna hinner sätta sig ordentligt.

Skriv ut
Fräsch basilikasill

Ingredienser

4 portioner
420 g
5-minuterssill (filéer)
1
kruka färsk basilika
3 dl
crème fraiche
1 msk
majonnäs
skal och saft av 1
lime (1 lime motsvarar 1 msk saft)
1
pressad vitlöksklyfta
1 krm
havssalt
1 krm
svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Recept och bild i samarbete med Abba.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Karin

2021-03-31

Lite för mycket cremefraiche till mängden sill. Funderar på bakterierisken med basilika i kruka? Hur tänker ni kring detta? K.L

Katarina

2018-12-07

Hur länge håller den i kyl?

Redaktionen ICAse

2018-12-27

Hej Katarina! Om den bara står i kylen kan den hålla sig 1 vecka. Men dofta och smaka innan den serveras. Tar man ut den och har den i värmen på ett Buffébord förkortas tiden. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1887 KJ / 451 kCal
Fett 38 g
Salt 3 g
Kolhydrater 20 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept