Fräsch basilikasill

En fräsch variant på krämig inläggningssill med basilika, syrlig lime, vitlök, crème fraiche och 5-minuterssill har vi här. En riktigt smarrig kombination som är snabb och enkel att blanda ihop! Gör gärna dagen innan servering så smakerna hinner sätta sig ordentligt.

Ingredienser
4 portioner
1 förp 5-minuterssill filéer (à 420)
1 kruka färsk basilika
2 dl crème fraiche
1 msk majonnäs
skal och saft av 1 lime (1 lime motsvarar 1 msk saft)
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm havssalt
1 krm svartpeppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Recept och bild i samarbete med Abba.
Receptet har uppdaterats mars 2022.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1887 KJ / 451 kCal
Fett38 g
Salt3 g
Kolhydrater20 g
Protein9 g
Kommentarer
Jättegod! Men såsen räcker till den dubbla mängden sill.
Sara
2023-06-24Lite för mycket cremefraiche till mängden sill. Funderar på bakterierisken med basilika i kruka? Hur tänker ni kring detta? K.L
Karin
2021-03-31Hur länge håller den i kyl?
Katarina
2018-12-07Hej Katarina! Om den bara står i kylen kan den hålla sig 1 vecka. Men dofta och smaka innan den serveras. Tar man ut den och har den i värmen på ett Buffébord förkortas tiden. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2018-12-27