Fräsch basilikasill

17
2
Fräsch basilikasill

En fräsch variant på krämig inläggningssill med basilika, syrlig lime, vitlök, crème fraiche och 5-minuterssill har vi här. En riktigt smarrig kombination som är snabb och enkel att blanda ihop! Gör gärna dagen innan servering så smakerna hinner sätta sig ordentligt.

Fräsch basilikasill

Ingredienser

4 portioner
1 förp 5-minuterssill filéer (à 420)
1 kruka färsk basilika
2 dl crème fraiche
1 msk majonnäs
skal och saft av 1 lime (1 lime motsvarar 1 msk saft)
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm havssalt
1 krm svartpeppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Recept och bild i samarbete med Abba.

Receptet har uppdaterats mars 2022.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentarer

Karin

2021-03-31

Lite för mycket cremefraiche till mängden sill. Funderar på bakterierisken med basilika i kruka? Hur tänker ni kring detta? K.L

Katarina

2018-12-07

Hur länge håller den i kyl?

Redaktionen ICAse

2018-12-27

Hej Katarina! Om den bara står i kylen kan den hålla sig 1 vecka. Men dofta och smaka innan den serveras. Tar man ut den och har den i värmen på ett Buffébord förkortas tiden. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1887 KJ / 451 kCal
Fett 38 g
Salt 3 g
Kolhydrater 20 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden