Denna goda franska gryta är en helt makalös måltid ruggiga höstdagar. Din matiga gryta med salt bacon, fläskkött och palsternacka får en fin senapssmak före den serveras rykande het med nykokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
45 2011
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsstärkelse. Servera med glutenfritt bröd.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Servera med mjölkfritt bröd.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Caroline
2021-03-15Jag brukar använda detta receptet som bas när jag gör köttgryta, så tillsätter/tar jag bort efter eget önskemål.
Marika
2011-11-25Riktigt god och mustig gryta! Och dessutom snabb att laga! =) Läste kommentarerna innan och följde dem lite. La in 2 hackade vitlökar, 1 lagerblad och använde bara 1 köttbuljong. Serverade med rödbetor utöver potatisen.
Jenny
2011-11-14Jättegod gryta mkt smakrik kanske lite för mkt saltsmak av buljongen.