Fransk köttgryta

37
6
Fransk köttgryta

Denna goda franska gryta är en helt makalös måltid ruggiga höstdagar. Din matiga gryta med salt bacon, fläskkött och palsternacka får en fin senapssmak före den serveras rykande het med nykokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2011

Fransk köttgryta

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
200 g palsternacka
1 gul lök
140 g bacon
400 g fläskkött (strimlat)
1 msk smör eller margarin
5 dl vatten
1 1/2 msk vetemjöl
2 köttbuljongtärningar eller fond
2 msk kinesisk soja
2 tsk osötad senap

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsstärkelse. Servera med glutenfritt bröd.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Servera med mjölkfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Caroline

2021-03-15

Jag brukar använda detta receptet som bas när jag gör köttgryta, så tillsätter/tar jag bort efter eget önskemål.

Marika

2011-11-25

Riktigt god och mustig gryta! Och dessutom snabb att laga! =) Läste kommentarerna innan och följde dem lite. La in 2 hackade vitlökar, 1 lagerblad och använde bara 1 köttbuljong. Serverade med rödbetor utöver potatisen.

Jenny

2011-11-14

Jättegod gryta mkt smakrik kanske lite för mkt saltsmak av buljongen.

Näringsvärde per portion

Energi 2515 KJ / 602 kCal
Fett 208 g
Kolhydrater 643 g
Protein 332 g
Läs mer om näringsvärden