Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fransk köttgryta

Denna goda franska gryta är en helt makalös måltid ruggiga höstdagar. Din matiga gryta med salt bacon, fläskkött och palsternacka får en fin senapssmak före den serveras rykande het med nykokt potatis.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Skala palsternacka och lök. Skär dem och baconet i strimlor.
  3. Bryn palsternacka, lök, bacon och det strimlade köttet i matfettet i en gryta.
  4. Vispa ihop vatten, mjöl, smulad buljongtärning, soja och senap och häll det i grytan. Låt det koka under omrörning i ca 8 minuter.
  5. Servera med kokt potatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från ägg.
Glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsstärkelse. Servera med glutenfritt bröd.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Servera med mjölkfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 200 g palsternacka
  • 1 gul lök
  • 140 g bacon
  • 400 g fläskkött (strimlat)
  • 1 msk smör eller margarin
  • 5 dl vatten
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 2 köttbuljongtärningar eller fond
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 tsk osötad senap
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2515 kJ / 602 kCal