Fransk köttgryta
Denna goda franska gryta är en helt makalös måltid ruggiga höstdagar. Din matiga gryta med salt bacon, fläskkött och palsternacka får en fin senapssmak före den serveras rykande het med nykokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2011
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
200 g palsternacka
1 gul lök
140 g bacon
400 g fläskkött (strimlat)
1 msk smör eller margarin
5 dl vatten
1 1/2 msk vetemjöl
2 köttbuljongtärningar eller fond
2 msk kinesisk soja
2 tsk osötad senap
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2515 KJ / 602 kCal
Fett20.8 g
Kolhydrater64.3 g
Protein33.2 g
Kommentarer
Jag brukar använda detta receptet som bas när jag gör köttgryta, så tillsätter/tar jag bort efter eget önskemål.
Caroline
2021-03-15Riktigt god och mustig gryta! Och dessutom snabb att laga! =) Läste kommentarerna innan och följde dem lite. La in 2 hackade vitlökar, 1 lagerblad och använde bara 1 köttbuljong. Serverade med rödbetor utöver potatisen.
Marika
2011-11-25Jättegod gryta mkt smakrik kanske lite för mkt saltsmak av buljongen.
Jenny
2011-11-14