UNDER 30 MIN | Enkel

Crazy quesadilla med banan, jordnötssmör och grönkål

Ja, du läste rätt. I dessa mättande tortillamackor, quesadillas, kombinerar vi banan, jordnötssmör och grönkål samt två sorters ost. Det är lite galet och annorlunda, men faktiskt riktigt gott. Den som gillar hetta strör lite chili över.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bred jordnötssmör på tortillabröden.
  2. Fördela bananskivorna på ena halvan av bröden. Strö över mozzarella och ost. Fördela grönkål i mindre bitar längs med brödkanterna. Vik ihop.
  3. Stek quesadillan i lite smör i en stekpanna ca 2 minuter per sida, tills osten smält och bröden fått fin färg. 
  4. Pressa över lime och ringla ev över lite lönnsirap vid servering.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i brödet. Välj laktosfria produkter av mozzarella och matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i brödet.  Byt ut mozzarella och den andra osten mot mjölkproteinfria ostalternativ. Använd mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 msk osötat jordnötssmör (gärna crunchy)
  • 4 tortillabröd
  • 2 skivade bananer
  • 150 g riven mozzarellaost
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 40 g grönkål
  • smör
  • lime
  • lönnsirap

Näringsvärde
Per portion

Energi 2352 kJ / 562 kCal