Krämig råbiff med jalapeño och picklade senapsfrön

En elegant förrätt full av umami! Imponera på middagsgästerna med en råbiff krämig av majonnäs och med sting från jalapeño och silverlök. Toppa med sötsyrliga picklade senapsfrön och riven parmesan och servera med rostat bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2022

Ingredienser
4 portioner
Picklade senapsfrön
2 msk senapsfrön
1 dl vatten (till lagen)
1/2 dl strösocker
1/4 dl ättiksprit (12 %)
300 g lövbiff eller oxfilé
1/2 silverlök
1 jalapeño
3 - 4 msk majonnäs
2 tsk finrivet citronskal
salt
svartpeppar
Till servering
1/2 dl finskuren gräslök
1/2 dl finriven parmesan
rostat bröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1289 KJ / 308 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater16 g
Protein22 g
Kommentarer
Riktigt god råbiff med en ”twist” Har gjorts flera gånger hör hemma.
Helena
2023-03-03Ska det vara gula eller bruna senapsfrön?
Åsa
2023-02-17