Krämig potatissallad med gurka och fetaost
Servera en fräsch och krämig potatissallad med krispig gurka, fetaost, dill och gräslök där crème fraiche bidrar med krämighet och dijonsenap adderar lite sting. Perfekt tillbehör till grillat eller på buffébordet.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2024
Ingredienser
6-8 portioner
1 1/2 kg fast potatis
2 gurkor
1 kruka gräslök
1 kruka dill
5 dl crème fraiche
2 msk dijonsenap
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
300 g fetaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 6 port.
Energi2649 KJ / 633 kCal
Fett40 g
Salt2 g
Kolhydrater40 g
Protein16 g
Kommentarer
Lite svårt att veta vad som menas med 1 gräslök och 1 dill. Tog hackad rödlök och dill på känn, Johnnys senap, eftersom vi inte är stora fantaster av dijon. Små gröna ärtor fick också gå ner, plus lite lättmajonäs. Fattar dock inte vad fetaosten hade för funktion. Annars ok tillsammans med rostbiff
Ann-charlotte
2024-07-05Hej Ann-Charlotte! Det håller vi helt med om. Det borde stått 1 kruka gräslök och 1 kruka dill. Nu har vi justerat receptet. Tack för att du uppmärksammade oss på felet. Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-07-08Jättegott! Funkar med turkisk yoghurt också istället för crème fraiche 👍
Johanna
2024-05-31Ok, men saknar något, kanske skulle det vara mer dijonsenap och/eller ersätta gräslöken med purjolök som har starkare löksmak.
Eva
2024-05-03